Śmiało możesz zamrozić,ja też jak zaszaleję i naszykuję za dużo to potem zamarynowane wkładam do woreczka do mrożenia albo pojemniczka i do zamrazarki.A potem jest gotowe na następnego grilla.
witaj, często zdarza mi się kupować męso w ilościach prawie hurtowych, więc: dzielę na porcje i zamrażam lub mieszam z przyprawami i zamrażam - tak że po rozmrożeniu bardziej przejdą tymi przyprawami (marynatą) - mięso jest wtedy przepyszne pozdrawiam
trzeba jedynie pamiętać że mięso może być raz zamrożone, jak go później odmrozisz to będzie aromatyczne chociaż trochę może pryskać podczas grillowania
Witajcie.
Z imienin dziecka zostało mi dużo zamarynowanego mięska z kurczaka na grilla (takie filety z udek).
Marynowałam w oleju i przyprawach.
Czy mogę to zamarynowane mięso zamrozić?
A później w razie potrzeby upiec na grillu jak zwykle?
Pomocy bo nie przejemy tego na raz.
Śmiało możesz zamrozić,ja też jak zaszaleję i naszykuję za dużo to potem zamarynowane wkładam do woreczka do mrożenia albo pojemniczka i do zamrazarki.A potem jest gotowe na następnego grilla.
Jeżeli przed marynowaniem mieso nie bylo zamrożone to możesz. Super przejdzie marynatą i chyba szybciej będzie się piekło później
witaj, często zdarza mi się kupować męso w ilościach prawie hurtowych, więc: dzielę na porcje i zamrażam lub mieszam z przyprawami i zamrażam - tak że po rozmrożeniu bardziej przejdą tymi przyprawami (marynatą) - mięso jest wtedy przepyszne pozdrawiam
trzeba jedynie pamiętać że mięso może być raz zamrożone, jak go później odmrozisz to będzie aromatyczne chociaż trochę może pryskać podczas grillowania
Wiem właśnie że w przyprawach można zamrażać :).
Bardziej martwi mnie to że jest w oleju, to nie problem?
Czy mięso zamrożone w przyprawie z dodatkiem soli nie będzie później twarde?
ja mam takie pytanie... ile czasu może takie mięsko leżeć w marynacie....???
Ja nie wiem, moje leży już 4 dzień (karkówka)- i jest pycha, super przechodzi aromatem przypraw. A kurczak jednak dzisiaj oszamany :)
A najdłużej to nie mam pojęcia... :)