Lubczyk jest dorodnym krzakiem ,co rok zamrażam bo fajnie się potem kruszy jako dodatek do potraw, więc mam pytanie czy ktoś robił może pastę z lubczyka tak jak się robi z bazyli czy oregano.Ciekawa jestem jaki byłby smak takiej pasty ,zapach byłby napewno aromatyczny.Napiszcie co o tym sądzicie.
Możesz być pionierem i sama spróbowac taką pastę stworzyć a potem podzielić się z nami swoimi spostrzeżeniami Sądzę ,że powinnaś pobawić się poeksperymentować ; mój lubczyk tej zimy nie przetrzymał .. biedactwo .. :(
Nigdy nie robiłam pasty z lubczyku, ani z żadnego innego zioła. Ale listki lubczyku w stanie surowym mają gorzkawy smak, nie nadaja się do posypania np. ziemniaków (wg. mnie oczywiście). Myślę, że pasta będzie również gorzkawa. Ale poczekajmy na innych, może ktoś...
Lubczyk jest dorodnym krzakiem ,co rok zamrażam bo fajnie się potem kruszy jako dodatek do potraw, więc mam pytanie czy ktoś robił może pastę z lubczyka tak jak się robi z bazyli czy oregano.Ciekawa jestem jaki byłby smak takiej pasty ,zapach byłby napewno aromatyczny.Napiszcie co o tym sądzicie.
Możesz być pionierem i sama spróbowac taką pastę stworzyć a potem podzielić się z nami swoimi spostrzeżeniami Sądzę ,że powinnaś pobawić się poeksperymentować ; mój lubczyk tej zimy nie przetrzymał .. biedactwo .. :(
Może masz rację ,jutro się skuszę na mały eksperyment.
Nigdy nie robiłam pasty z lubczyku, ani z żadnego innego zioła. Ale listki lubczyku w stanie surowym mają gorzkawy smak, nie nadaja się do posypania np. ziemniaków (wg. mnie oczywiście). Myślę, że pasta będzie również gorzkawa. Ale poczekajmy na innych, może ktoś...