Forum

Kuchenne porady

przyjęcie

  • Autor: agusia1111 Data: 2012-06-24 14:50:57

    Mam do Was małe pytanie, otóż muszę przygotować małe przyjęcie na niedziele( mam zamiar zrobic kilka sałątek( gyros, królewską, colesłąw), rolade faszerowana( z mięsem mielonym), skrzydełka jak z KFC, schab po cygańsku, udka, nugetesy) i moje pytanie brzmi czy jeżeli przygotujke to wszystko w piątek( w sobotę nie mam możliwości ) i odstawię zapakowane do lodówki to czy potrawy te nie stracą dużo na smaku i czy po prostu się nie zepsują?? 

  • Autor: achat Data: 2012-06-24 17:30:17

    Colesław nawet zyska na smaku, ale gyros lepiej jednak zrobić w sobotę, może siąść. Królewskiej nic się chyba nie powinno stać. Skrzydełka chyba też panierowałabym w sobotę, w piątek bym je zamarynowała. Na sobotę odłożyłabym też panierowanie nuggetsów. Reszta, wydaje mi się, może być przygotowana w piątek. Pozdrawiam

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2012-06-24 18:35:08

    Wczoraj założyłaś taki sam wątek i kilka osób Ci odpowiedział, potem watek zniknął , nie wiesz dlaczego?Sama też napisałam tam komentarz i wszystko wsiąkło jak kamfora:(

  • Autor: agusia1111 Data: 2012-06-24 22:32:49

    Właśnie sama dziś szukałam tego wątku i nie mogłam znaleść, wczoraj niestety nie przeczytałam żadnej odpowiedzi.... dziwna sytuacja:/

    Główny problem jest taki że przygotowuje to wszytko na poprawiny na niedziele, a w sobote jest wesele wiec napewno nie bede miala czasu na panierowanie, smażenie itp. i dlatego chciałam się Was dopytać czy potrawy te nie stracą dużo na smaku?

Przejdź do pełnej wersji serwisu