Forum

Kuchenne porady

ryz

  • Autor: ReniaJ Data: 2012-06-24 19:03:19

    o

    Ostatnio na przyjeciu jadlam smaczne kulki z ryzu jako przystawke lecz mysle,ze do obiadu tez moga byc nie zle zamiast tradycyjnych ziemniakow ,czy ktorac z was juz cos takiego kiedys robila i moze podac przepi lub podpowiedziec gdzie taki przepis moge znalezc,wiem ze byl ryz robiony w kukli i panierowany. Dziekuje 

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2012-06-24 19:50:55

    :) nie działa.

  • Autor: aggusia35 Data: 2012-06-24 19:56:21

    teraz działa :) Robiłam te kulki i polecam :)

  • Autor: mamalenki Data: 2012-06-24 20:32:33

    teraz działa :) Robiłam te kulki i polecam :)

    dalej nie działa:(

  • Autor: aggusia35 Data: 2012-06-24 21:08:13

    Jak ja klikam na link to działa, więc dlaczego nie działa u Was może ktoś mi podpowiedzieć ??

    Przepis nazywa się Włoskie kulki ryżowe a jak przekleicie linka to też nie działa ??

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2012-06-24 21:12:56

    Nie działa, widac pustą białą strone:(

  • Autor: aggusia35 Data: 2012-06-24 21:14:07

    dziwna sprawa bo w wyszukiwarce ni ma klikam linka jest przekleje Wam to w takim razie

    Składniki
    Dobre do obiadu coś innego-dla tych którym ziemniaki się już znudziły.
    Dla 2 osób:
    225 g ryżu
    jajko
    parmezan lub inny ser
    mąka bułka tarta

    Wymieszać 225 g gotowanego ryżu z rozmąconym jajkiem, odrobiną startego parzmezanu lub innego sera wedle uznania, solą , pieprzem.
    Uformować z masy kulki, obtoczyć je w mące i bułce tartej.
    Smażyć na niewielkiej ilości oliwy z oliwem lub oleju aż uzyskają ciemnozłotawą barwę.

  • Autor: Alll Data: 2012-06-25 09:49:30

    Podobnie robię krokieciki ziemniaczane. Formuję w kuleczki albo w wałeczki :)))

    Mąkę mieszam z tartą bułką.

  • Autor: renataz36 Data: 2012-06-25 07:36:24

    Nie działa strona bo przepis pewnie został usunięty, pozostał tylko u tych osób które mają go w ulubionych. Ja niestaty też nie.... ale w moich przepisach są również kulki ryżowe, panierowane i opiekane w głębokim tłuszczu

  • Autor: stokrotka390 Data: 2012-06-24 19:50:14

    Moze to byly kulki ryzowe na wzor wloskich arancini ( tutaj jest przyklad http://kotlet.tv/kulki-ryzowe ) , bo balkanski djuvec ryz nie jest panierowany. Jak w piszesz te nazwy to pewnie poznasz, ktore to byly. Pozdrawiam i milego wieczoru zycze.

  • Autor: belkot68 Data: 2012-06-24 21:54:56

    http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=4031&post=4065

    warto poczytać,przepisy tez są.

  • Autor: stokrotka390 Data: 2012-06-25 13:14:28

    ...dziekuje, wlasnie to mi wyszukalo , koniecznie trzeba wyprobowac, pozdrawiam..

Przejdź do pełnej wersji serwisu