.....jesteście kopalnią pomysłow stąd moja prośba do Was .
Proszę o propozycję jak nazwać nowo otwieraną pasmanterię gdzie będą również prowadzone usługi pasmanteryjne.W Koszalinie wszystkie nazwy są już gdzieś raczej użyte a nie chcielibyśmy by sie powtarzało.
Jeżeli macie jakieś pomysły to proszę podzielcie się nimi.Zawsze to kilka głów więcej do pomysłów :))))
No tak, masz rację. Chyba zbyt mocno skupiłam się na tych usługach krawieckich. Będziemy myśleć :-) Ty wiesz, że ludziska z WŻ zawsze są chętni do pomocy
Koronkowa fastryga. Przyszła mi na myśl "koronkowa robota" ale z usług krawieckich znane określenie fastryga i jakby to pożenić z pasmanterią czyli koronką...? Hm...a może przekombinowałam...?
Ależ dużo fajnych propozycji :) Dziękuje Kochani:)
Może powinnam na poczatku sprecyzować dokładnie o co chodzi w tej nazwie.
Otóż, przy mojej pracowni krawieckiej chcę otworzyć niezależną pasmanterię wraz z usługami typu ,naprawa zamków, nabijanie nap,oczek, itp. A docelowo dojdzie do tego sprzedaż tkanin.Więc cały problem z dobraniem nazwy by ująć to wszystko aby miało ład i skład :)) Nazwa powinna być niezależna od pracowni mojej.
Krysiu w moim miescie są pasmanterie np. Bocin, Barka,G&T,a za moich szkolnych czasow moja ulubiona(nie istniejaca juz) O'le przy,ktorej była właśnie pracownia tego typu jak;szycie zamków,napy,obciaganie gozikow.Temat szycia jest mi bliski całe życie,lubię te pasmanterie gdzie jest duzy wybór dobrej jakości "duperelek", gdzie obsługa wie o czym mówię i nie robi wielkich oczu na moje pytnia,albo wzrusza ramionami. Moja propozycja: Kraina tęczy,Cudaczek,Niezapominajka
Ha! Ten "Żółty guzik" też mi się bardzo spodobał. Nawet miałam to napisać, ale mnie uprzedziłaś Nazwa daje wiele możliwości - super proste logo i wystrój wnętrza można też pociągnąć pod kolor nazwy :-))
Przyszła mi jeszcze jedna nazwa do głowy, ale nijak nie związana z krawiectwem. Mimo to napiszę : Fanaberia albo Moja fanaberia.
Już wiem! Już wiem! A wyobraź sobie taki wielki, żółty guzik przez który jest przepleciona, długa aksamitka gdzie (ni przypioł, ni wypioł) na końcu widać zawiązanie na kokardkę. Czy to nie Fanaberia?
ciekawie wybrałaś z szeregu propozycji (a widać,że wszyscy czujnie wymyślają i podpowiadają,super;))
Nazwę możesz też powiązać z charakterem sklepu,z wystrojem,klimatem,jak będzie urządzony itd...
"Żółty guzik" to super pomysł dla sklepu o nowoczesnym wystroju wnętrza, żółto srebrne półki,logo-żółty guzik nad sklepem,nowoczesne miski (plastikowe) na nici, itd...
"Aksamitka" kojarzy mi się z romantycznym wystrojem wnętrza, koronkami w oknach, koszykami wiklinowymi na nici,itp..
Nazwę wybierz raczej krótką,wpadającą w ucho, ktoś,kto będzie odwiedzał ten sklep, będzie mówił "idę do aksamitki,żółtego guzika,itd a nie do tańczący z igłą nitką etc..))
Kochani ,
.....jesteście kopalnią pomysłow stąd moja prośba do Was .
Proszę o propozycję jak nazwać nowo otwieraną pasmanterię gdzie będą również prowadzone usługi pasmanteryjne.W Koszalinie wszystkie nazwy są już gdzieś raczej użyte a nie chcielibyśmy by sie powtarzało.
Jeżeli macie jakieś pomysły to proszę podzielcie się nimi.Zawsze to kilka głów więcej do pomysłów :))))
Z góry dziękuję
Pozdrawiam :)
Guzik z pętelką
Guzik, bo pasmanteria a pętelka, bo usługa
Guzik z pętelką Guzik, bo pasmanteria a pętelka, bo
usługa
Guzik z pętelką, tym się chlubimy,
znajdziesz tu wszystko bo Cię lubimy.
Smakosiu dziękuję , ale już jest coś o tej nazwie w Koszalinie , też myślałam o takiej nazwie :)))
Jest już również , niteczka,atłasek,igiełka .
,,Pod pętelką,,
Szpulka
Kokarda
Hm...a może tak z przymrużeniem oka "Mieszkańcy szafy"...? Trochę intryguje i może zaciekawi...? Albo "Skarby szafy".
Smakosiu bardzo ciekawy pomysł, tylko bardziej pasowałby do sklepu z odzieżą a nie pasmanterią.
Dziekuje póki co za pomysły wszystkim....czekam na więcej ;)))
Krysia, flacha, spotkanie i będziemy wszyscy debatować. Proponuję jakiś zjazd w powyższej sprawie.
No tak, masz rację. Chyba zbyt mocno skupiłam się na tych usługach krawieckich. Będziemy myśleć :-) Ty wiesz, że ludziska z WŻ zawsze są chętni do pomocy
Koronkowa fastryga. Przyszła mi na myśl "koronkowa robota" ale z usług krawieckich znane określenie fastryga i jakby to pożenić z pasmanterią czyli koronką...? Hm...a może przekombinowałam...?
A może Koronka z fastrygą? I pasmanteria i usługa :)
Albo Szpólka i spółka hehe
To jest fajne szpulka i spółka
Może "Motek" albo "Świat nici". Lubię robić zakupy w pasmanterii.
W nas (w Strzelinie) jest pasmanteria Mereżka.
Kordonek
mulina
A może: Tasiemka, Kłębuszek, Koronka, Kordonek ?
Złota nić , Kalinka ,Frywolitka , Pętelka , Naparstek ,
Flizelina albo Żakard
Zapewne "igłę z nitką" też już macie...
Nitkowo&Szpilkowo :)
supelek?
Krysiu, wlacz komputer.. Max dziala..
"Zólty Guzik"
Czarodziejska igła
Plisowany zakątek, pliska, agrafka, galeria krawiecka, ;o)
Skarby kuferka
Zielony Kuferek
Nitkowy Kuferek
Nitka
Centymetr
Agrafka
Kordonek
Pracownia z Nitką
Ależ dużo fajnych propozycji :)
Dziękuje Kochani:)
Może powinnam na poczatku sprecyzować dokładnie o co chodzi w tej nazwie.
Otóż, przy mojej pracowni krawieckiej chcę otworzyć niezależną pasmanterię wraz z usługami typu ,naprawa zamków, nabijanie nap,oczek, itp. A docelowo dojdzie do tego sprzedaż tkanin.Więc cały problem z dobraniem nazwy by ująć to wszystko aby miało ład i skład :)) Nazwa powinna być niezależna od pracowni mojej.
:)
No to może PaSMARTeria - wiesz, taka sprytna pasmanteria :)
Albo po prostu "Guziczek"
ŻYCIE SZYCIA szeroki zakres usług i sprzedaż
SZYTY ŚWIAT sprzedaż i usługi
Szyty Świat... mnie się podoba :)
IGŁA Z NITKĄ
igłą i nitką ...
półki na szpulki
pod wyszywaną poduszką
Sklep dla tańczących z igłą
Srebrna szpilka :)
tańcząca z igłą...w te pędy bym tam poszła
Krysiu w moim miescie są pasmanterie np. Bocin, Barka,G&T,a za moich szkolnych czasow moja ulubiona(nie istniejaca juz) O'le przy,ktorej była właśnie pracownia tego typu jak;szycie zamków,napy,obciaganie gozikow.Temat szycia jest mi bliski całe życie,lubię te pasmanterie gdzie jest duzy wybór dobrej jakości "duperelek", gdzie obsługa wie o czym mówię i nie robi wielkich oczu na moje pytnia,albo wzrusza ramionami. Moja propozycja: Kraina tęczy,Cudaczek,Niezapominajka
Proponuję "Aksamitka". Przyznajcie sami, czy nie brzmi ładnie? =)
Robótkowe Klimaty
O, Aksamitka fajnie.
Mnie tez Aksamitka szalnie się podoba :)
Dorotko podepnę się pod Ciebie :)
Kochani, dziękuję za wszystkie propozycje, bo burzy mózgów najbardziej wpadło w oko i ucho ;)
"Żółty guzik "
"Aksamitka " (choć przyznam ze muszę sprawdzić czy czegoś takiego u mnie nie ma ,bo jakoś obiło mi sie o uszy :)
"Świat nici","Agrafka" ,"Guziczek" ....... i cała reszta super propozycji :)))
Dziękuje bardzo za pomoc :)
Jesteście NIEZAWODNI !!!!!!
Jak komuś jeszcze coś wpadnie do głowy to chętnie przeczytam :)
pozdrawiam
Ha! Ten "Żółty guzik" też mi się bardzo spodobał. Nawet miałam to napisać, ale mnie uprzedziłaś
Nazwa daje wiele możliwości - super proste logo i wystrój wnętrza można też pociągnąć pod kolor nazwy :-))
Przyszła mi jeszcze jedna nazwa do głowy, ale nijak nie związana z krawiectwem. Mimo to napiszę : Fanaberia albo Moja fanaberia.
Smakosiu, ta "Fanaberia " jest super.Tylko jak ją w logo ująć ;) haaaaa ??
Bo do "Żółtego guzika " już mam wyobrażenie na logo :) i do "Aksamintki "tez widze logo .
Świetny pomysł :)
Może "Fanaberie Krysi" albo "Fanaberie u Krysi" :))
Oj, Makusia...... te fanaberie.....
Już wiem! Już wiem! A wyobraź sobie taki wielki, żółty guzik przez który jest przepleciona, długa aksamitka gdzie (ni przypioł, ni wypioł) na końcu widać zawiązanie na kokardkę. Czy to nie Fanaberia?
Dopisano 12-06-28 7:04:54:
Ups! Poprawka (ni przypiął, ni wypiął)ciekawie wybrałaś z szeregu propozycji (a widać,że wszyscy czujnie wymyślają i podpowiadają,super;))
Nazwę możesz też powiązać z charakterem sklepu,z wystrojem,klimatem,jak będzie urządzony itd...
"Żółty guzik" to super pomysł dla sklepu o nowoczesnym wystroju wnętrza, żółto srebrne półki,logo-żółty guzik nad sklepem,nowoczesne miski (plastikowe) na nici, itd...
"Aksamitka" kojarzy mi się z romantycznym wystrojem wnętrza, koronkami w oknach, koszykami wiklinowymi na nici,itp..
Nazwę wybierz raczej krótką,wpadającą w ucho, ktoś,kto będzie odwiedzał ten sklep, będzie mówił "idę do aksamitki,żółtego guzika,itd a nie do tańczący z igłą nitką etc..))
Powodzenia,pozdrawiam..
Może "tańcowała igła z nitką"?-ten wierszyk chyba zna każdy i skojarzy temat.Jesli nie wyda się oczywiście zbyt niepoważne.
Jolu, już jest u mnie w mieście taka nazwa :), też mi sie podobało to :)
A może tak po prostu :
Pasmanteria u Krysi :) albo Pasmanteria u Krysi 1000+1 drobiazgów
Wyszywajka,Kokardka ,Podwiązka ,Nitkowy zakątek ,Moteczek i igiełka,Pliska ,Fantazja,Gracja itd :)
Ja nigdy nie zwracam uwagi jak sie sklep nazywa tylko mówię np. idę do pasmanterii w rynku,pasmanterii na grunwaldzkiej itp.
A mnie urzekła ta "szpulka i spółka" :)
w mojej miejscowości pasmanteria nazywa się AQQ :)
Fajna nazwa dla sklepu :P