Forum

Zdrowie i uroda

Napój z Kombucha i inne suplementy prozdrowotne

• Autor: Lea2 Data: 2012-06-26 18:28:26

Ostatnio dużo mówi się o napoju z grzyba herbacianego zwanego Kombuchem i wielu innych suplementach prozdrowotnych. Chciałabym się dowiedzieć, czy ktoś z Was próbował  już robić ten napój z Kombucha, a także czy stosujecie jeszcze jakieś inne suplementy prozdrowotne.

• Autor: stokrotka390 Data: 2012-06-29 11:33:30

Witam Lea! Kombuchy nie stosowalam, choc wiele juz o tym grzybku czytalam. Stosuje regularnie roznego rodzaju "wspomaganie " organizmu poczynajac od kuracji sokowych, ziolowych az po suplementy uzupelniajace zywienia. Moge stwierdzic roznego roczaju pozytawne efekty zdrowotne. Pisalm juz troche na ten temat w watku o oczyzczaniu organizmu. Nie sposob tutaj wymienic wszystkiego, ale duzo pozytywnych efektow zauwazylam po kuracji odtruwajacej srebrem koloidalnym, po siarce organicznej ( msm), a nawet proste kuracje cytrynowe, owocami dzikiej rozy, znamie kukurydzy (oczyszczajace nerki), a takze roznego rodzaju oleje (np. bardzo mocny z oregano na pasozyty). Mysle, ze na innym forum znajdziesz wiecej ludzi, ktorzy sie tym interesuja, pozdrawiam.

• Autor: Lea2 Data: 2012-07-01 11:35:32

Witaj Stokrotko ! Dziękuję Ci za wypowiedź i dość obszerny i ciekawy opis. Zainteresowało mnie szczególnie to znamię kukurydzy, bo co jakiś czas ujawniają się moje problemy z nerkami. Robiłam usg i stwierdzono u mnie piasek w nerkach. Z teo też powodu powinnam dużo pić różnego rodzaju napojów, a najlepiej dla mnie bybyło żeby były to właśnie jakieś zdrowotne napoje w postaci różnych soków czy też ziołowe. Z pewnością masz rację, co do innego forum na którym można by znaleźć osoby interesujące się prowadzeniem zdrowotnego trybu życia, ale niestety nieznam takiego forum. Jednak za Twoją radą będę musiała poszukać żeby się czegoś w tym temacie dowiedzieć. Pozdrawiam serdecznie. :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu