wiem, że na waszą pomoc zawszemożna liczyć postanowiłam przełożyć tort dla córki bitą śmietaną będę ubijać 3 kubeczki po 330ml i czy musi być ta którą się rozpuszcza na zimno
Nie bardzo rozumiem Twoją odp." oczywiście 30%", przecież mamy śmietany o różnej zawartości tłuszczu i pod tym kątem dobieramy ile użyjemy stabilizatora i jakiego. Chciałam pomóc a wróżką nie jestem.
wiem, że na waszą pomoc zawszemożna liczyć postanowiłam przełożyć tort dla córki bitą śmietaną będę ubijać 3 kubeczki po 330ml i czy musi być ta którą się rozpuszcza na zimno
ja daje na litr smietany 3 plaskie lyzki żelatyny. zelatyne zalewam zimna wodą i gdy napecznieje wlewam gorącą wode i mieszam aż się rozpusci
zrobione konsystencja wyszła ok zobaczymy jak będzie po schłodzeniu - dziękuję
Ile % ma śmietana?
oczywiście 30%
Nie bardzo rozumiem Twoją odp." oczywiście 30%", przecież mamy śmietany o różnej zawartości tłuszczu i pod tym kątem dobieramy ile użyjemy stabilizatora i jakiego. Chciałam pomóc a wróżką nie jestem.
Ja na pół litra śmietany 30% daję dwie czubate łyżeczki żelatyny-rozpuszczam w mleku, podgrzewam, studzę i wmuksuję do ubitej smietany:)
ja do tortów i deseró ze śmietaną 30 % używam śmietanfixu. wszystko się trzyma bardzo dobrze :)
Ja ubijam śmietanę (kupuję kartoniki PILOS 30% w LIDLU),dodaję do niej galaretkę cytrynową,rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody,polecam