Panda narobiła mi wielkiego smaka na ptysie,ale mam pytanie czy ktoś z Was robił ptysie z olejem zamiast z margaryną?Karpatkę piekę z olejem ale czy ptysie wyjdą?Na szklankę mąki i szklankę wody daję pół szklanki oleju i ciasto jesy super wyrośnięte ale troszkę wilgotne a ptysie powinny być suche..Co myślicie drogie Żarłoczki?
Ja robię ptysie tylko i wyłącznie z masłem lub margaryną. Nigdy z olejem nie próbowałam. Tak jak piszesz, ptysie muszą być suche. Ja piekę z przepisu Ewy Wachowicz. Pozdrawiam
Panda narobiła mi wielkiego smaka na ptysie,ale mam pytanie czy ktoś z Was robił ptysie z olejem zamiast z margaryną?Karpatkę piekę z olejem ale czy ptysie wyjdą?Na szklankę mąki i szklankę wody daję pół szklanki oleju i ciasto jesy super wyrośnięte ale troszkę wilgotne a ptysie powinny być suche..Co myślicie drogie Żarłoczki?
Ja robię ptysie tylko i wyłącznie z masłem lub margaryną. Nigdy z olejem nie próbowałam. Tak jak piszesz, ptysie muszą być suche. Ja piekę z przepisu Ewy Wachowicz. Pozdrawiam
Zrobiłam z olejem i wyszły pyszme.Piekłam w 200 stopniach z termoobiegiem,30 minut i przełożyłam truskawkową pianką z bloga Moje wypieki.Wtszły obłędne,smak dzieciństwa...
No proszę! Super, że wyszły Ci smaczne ptysie. A z przepisu i ja skorzystam!!! Pozdrawiam i życzę smacznego:)))
To może wstaw przepis na WŻ.Myślę,że niejedna osoba może z niego skorzystać.Olej zazwyczaj zawsze jest w domu,z margaryną już gorzej.
To może wstaw przepis na WŻ.Myślę,że niejedna osoba może z niego
wstawiłam:)skorzystać.Olej zazwyczaj zawsze jest w domu,z margaryną już gorzej.