Forum

Kuchenne porady

Ciasto ptysiowe

  • Autor: mamalenki Data: 2012-06-28 23:17:38

    Panda narobiła mi wielkiego smaka na ptysie,ale mam pytanie czy ktoś z Was robił ptysie z olejem zamiast z margaryną?Karpatkę piekę z olejem ale czy ptysie wyjdą?Na szklankę mąki i szklankę wody daję pół szklanki oleju i ciasto jesy super wyrośnięte ale troszkę wilgotne a ptysie powinny być suche..Co myślicie drogie Żarłoczki?

  • Autor: Ania35 Data: 2012-06-29 08:06:15

    Ja robię ptysie tylko i wyłącznie z masłem lub margaryną. Nigdy z olejem nie próbowałam. Tak jak piszesz, ptysie muszą być suche. Ja piekę z przepisu Ewy Wachowicz. Pozdrawiam

  • Autor: Ania35 Data: 2012-07-01 11:26:18

    No proszę! Super, że wyszły Ci smaczne ptysie. A z przepisu i ja skorzystam!!! Pozdrawiam i życzę smacznego:)))

  • Autor: kaszkaj Data: 2012-06-30 22:22:46

    To może wstaw przepis na WŻ.Myślę,że niejedna osoba może z niego skorzystać.Olej zazwyczaj zawsze jest w domu,z margaryną już gorzej.

  • Autor: mamalenki Data: 2012-07-01 17:32:43

    To może wstaw przepis na WŻ.Myślę,że niejedna osoba może z niego
    skorzystać.Olej zazwyczaj zawsze jest w domu,z margaryną już gorzej.

    wstawiłam:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu