doradźcie,chcę zamrozić sobie żółta fasolkę,poniewaz ją uwielbiam a i cena robi się normalna.Mrozić ją surową,a może troszkę podgotować?A może jeszcze inaczej?
Ja mrożę surową,umytą ,oczyszczoną ,zdejmuję włókna jeśli są i odcinam końcówki,też lubię fasolkę:)
Jeśli tylko masz miejsce to jak najbardziej - bedzie w sam raz jak ceny poszybuja w góre lub na zime.
Zblanszuj. Inaczej może być niesmaczna.
Posolić przy blanszowaniu?
Ja nie solę. Ale może można. Nie wiem.
to ja też nie bede solić. dzięki :)
Dzięki,zblanszuję,nie będę soliła bo i tak wodę sie później soli
doradźcie,chcę zamrozić sobie żółta fasolkę,poniewaz ją uwielbiam a i cena robi się normalna.Mrozić ją surową,a może troszkę podgotować?A może jeszcze inaczej?
Ja mrożę surową,umytą ,oczyszczoną ,zdejmuję włókna jeśli są i odcinam końcówki,też lubię fasolkę:)
Jeśli tylko masz miejsce to jak najbardziej - bedzie w sam raz jak ceny poszybuja w góre lub na zime.
Zblanszuj. Inaczej może być niesmaczna.
Posolić przy blanszowaniu?
Ja nie solę. Ale może można. Nie wiem.
to ja też nie bede solić. dzięki :)
Dzięki,zblanszuję,nie będę soliła bo i tak wodę sie później soli