No dobrze - koperek i szczypiorek posiekać, ogórki pokroić w małą kostkę, czosnekprzecisnąć ; wszystko wrzucić do mleka i wstawić do lodówki na 1 dzień. Czytanie wcale nie boli a tak już jest , w gotowaniu też, że diabeł tkwi w szczegółach , stąd taki opis !
Twój przepis na chłodnik litewski jest bardzo "okrojony" i prosty mimo, że ubarwiony w słowa....Kliknij w poniższy link...to "pełna" wersja tej smacznej letniej zupy.
Napisane ciekawie i z pomysłem, ale zgadzam się z Makusią - idealne na artykuł. Mysle, ze wielu osobom mógłby pomóc wpis pod tytułem np " Jak przygotować wyśmienity chłodnik". W artykułach łatwiej znaleźć, bo jest ich mniej niż przepisów.
Moja teściowa jest z Litwy i jej chłodnik litewski ma w składzie botwinkę. Tak go robiła jej mama, a przedtem jej babcia. Nie wiem - może to zależy od regionu a nawet od konkretnej gospodyni - stąd różnice.
Moi mili - uzupełniłem mój przepis na chłodnik litewski. Przeprosinu dla Zosi za zwłokę - miałem popsuty modem ...
Dlaczego wykonanie nie jest napisane krótko tylko tak długi poemat?
Żeby się przyjemnie czytało :)
Poległam po kilku linijkach
Poległam po kilku linijkach
No dobrze - koperek i szczypiorek posiekać, ogórki pokroić w małą kostkę, czosnekprzecisnąć ; wszystko wrzucić do mleka i wstawić do lodówki na 1 dzień. Czytanie wcale nie boli a tak już jest , w gotowaniu też, że diabeł tkwi w szczegółach , stąd taki opis !Czytanie nie boli ale trzeba mieć czas
A poza tym przygotowywanie potraw to to rodzaj rytuału, sztuki a nie obsługa np. snopowiązałki w/g instrukcji
Z ciekawoscia przeczytalam Twoj przepis na chlodnik, bardzo podobal mi sie opis robienia, prosze o wiecej takich ciekawych przepisow.
Przepis brzmi smacznie, i pewnie skorzystam, chociaż tekst bardziej pasuje do artykułów, świetnie napisane:)
Twój przepis na chłodnik litewski jest bardzo "okrojony" i prosty mimo, że ubarwiony w słowa....Kliknij w poniższy link...to "pełna" wersja tej smacznej letniej zupy.
http://wielkiezarcie.com/recipe47700.html
Napisane ciekawie i z pomysłem, ale zgadzam się z Makusią - idealne na artykuł. Mysle, ze wielu osobom mógłby pomóc wpis pod tytułem np " Jak przygotować wyśmienity chłodnik". W artykułach łatwiej znaleźć, bo jest ich mniej niż przepisów.
Rodem z Litwy jadam często chłodnik mojej teściowej jest na ugotowanej botwince koniecznie ze szczawiem reszta składników jak powyżej wymieniono.
Mam na myśli botwinkę + szczaw
Moja teściowa jest z Litwy i jej chłodnik litewski ma w składzie botwinkę. Tak go robiła jej mama, a przedtem jej babcia. Nie wiem - może to zależy od regionu a nawet od konkretnej gospodyni - stąd różnice.
Wprawdzie moja rodzina nie pochodzi z Litwy,ale chłodnik sie u nas przyjął.Też z botwinką.
Jolu, polecam jeszcze taki chłodnik,pycha:)
http://wielkiezarcie.com/recipe46655.html
Wrzuciłam do ulubionych.Wypróbuję,dzięki.