Ja zagotowuję 2litry wody/1 kg cukru gdy lekko przestygnie zalewam czeresnie w słoikach. Słoiki wkładam do gara i zalewam wodą,pasteryzuje ok 10 min od zagotowania się wody.
Ja na taki słoik daję 3 łyżki stołowe cukru. Gotuję od chwili zagotowania się wody 15 minut. Zawsze wychodzi super. Jeśli będzie za słodkie, można dolać przegotowanej wody. Pozdrawiam
Dziewczyny drogie ile sypiecie cukru na słoik czereśni 0.9 l ?A ile pasteryzujecicie?
Ja zagotowuję 2litry wody/1 kg cukru gdy lekko przestygnie zalewam czeresnie w słoikach. Słoiki wkładam do gara i zalewam wodą,pasteryzuje ok 10 min od zagotowania się wody.
Ja na taki słoik daję 3 łyżki stołowe cukru. Gotuję od chwili zagotowania się wody 15 minut. Zawsze wychodzi super. Jeśli będzie za słodkie, można dolać przegotowanej wody. Pozdrawiam
Też tak robię.