W tamtym roku robiłam agrest na słodko z przepisu z WZ, który w słoikach miał piękny czerwony kolor. Ale teraz nie mogę znaleść przepisu tutaj, czy ktoś może mi pomóc?
a co z pestkami? czy jakoś przecierasz? pestki w agreście są stosunkowo duże i mnie osobiście bardzo przeszkadzają w dżemie..... bo rozumiem, ze agrest już dojrzały? no chyba, że chodzi o całkiem zielony, wtedy pesteczki są małe i miękkie
W tamtym roku robiłam agrest na słodko z przepisu z WZ, który w słoikach miał piękny czerwony kolor. Ale teraz nie mogę znaleść przepisu tutaj, czy ktoś może mi pomóc?
http://wielkiezarcie.com/recipe49745.html
Może ten przepis.
Sprawdzony przepis najlepiej przepisć do kajetu wtedy już napewno nie zginie.
Pozdrawiam.
Tak to ten . Jest bardzo dobry przepis, Dzięki
Mam identyczny przepis- bardzo dobry. Nie miałam pod ręką laski wanilii, więc dałam cukier waniliowy. Dżemik wyszedł pierwsza klasa!!!
a co z pestkami? czy jakoś przecierasz? pestki w agreście są stosunkowo duże i mnie osobiście bardzo przeszkadzają w dżemie..... bo rozumiem, ze agrest już dojrzały? no chyba, że chodzi o całkiem zielony, wtedy pesteczki są małe i miękkie