Forum

Kuchenne porady

Potrzebuję przepis na np. wiewiórki ze specjalnej patelni

  • Autor: Tusiaczek Data: 2012-07-12 18:28:03

    Mam patelnię na wiewiórki znaczy się takie foremki w patelni, coś jak formy na łupinki orzeszków, tyle, że moja forma jest w dwóch częściach wklęsła i od razu po upieczeniu mam gotowe wiewiórki, tzn. miałabym, gdybym posiadała przepis, a nie posiadam

    Może ktoś z Was poratuje mnie i moje wiewiórki.

    Z góry bardzo dziękuję

  • Autor: Klaudia.o Data: 2012-07-12 18:49:59

    Chodzi Ci o Orzeszki? http://wielkiezarcie.com/recipe16615.html

  • Autor: Tusiaczek Data: 2012-07-12 19:02:08

    Przepraszam, ale nie mogę otworzyć

  • Autor: carbonka Data: 2012-07-12 19:04:23

    http://wielkiezarcie.com/recipe44883.html

  • Autor: Tusiaczek Data: 2012-07-12 19:12:55

    Nie chodzi mi o "łupinki" do nadziewania kremem, a o całe figurki.

  • Autor: w jesiennym stroju Data: 2012-07-12 19:23:05

    To może z ciasta gofrowego możan takie robić? Albo takie jak na racuchy?

  • Autor: Tusiaczek Data: 2012-07-12 22:09:17

    Bardzo dobry pomysł :) dziękuję

  • Autor: Tusiaczek Data: 2012-07-12 22:13:19

    Chodzi mi o ciasto do np. takiej formy;

    http://allegro.pl/patelnia-forma-do-ciastek-orzeszki-grzybki-i2467565791.html

  • Autor: Paola_r Data: 2012-07-13 07:44:21

    Orzeszki z patelni

  • Autor: Tusiaczek Data: 2012-07-13 12:56:35

    Paola dziękuję Ci, ale chodzi mi o ciasto do innych foremek.

  • Autor: woila Data: 2012-07-13 14:30:46

    Myślę, że mogłbyś wykorzystać do tego ciasto na magdalenki (widziałam przepisy na wż) lub zrobić orzeszki z ciasta sękaczowego ( dawno temu miałam na swoim weselu sękacze ozdobione właśnie takimi grzybkami). Po upieczeniu orzeszków można je ozdobić czekoladą, maczając tylko połówkę "orzecha" lub lukrem np cytrynowym. Wydaje mi się, że do tego typu foremek lepiej jest użyć ciasta zwartego, takiego jak w keksach czy może babka piskowa..

  • Autor: Tusiaczek Data: 2012-07-13 16:10:52

    Właśnie myślałam o muffinach :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu