Mam patelnię na wiewiórki znaczy się takie foremki w patelni, coś jak formy na łupinki orzeszków, tyle, że moja forma jest w dwóch częściach wklęsła i od razu po upieczeniu mam gotowe wiewiórki, tzn. miałabym, gdybym posiadała przepis, a nie posiadam
Myślę, że mogłbyś wykorzystać do tego ciasto na magdalenki (widziałam przepisy na wż) lub zrobić orzeszki z ciasta sękaczowego ( dawno temu miałam na swoim weselu sękacze ozdobione właśnie takimi grzybkami). Po upieczeniu orzeszków można je ozdobić czekoladą, maczając tylko połówkę "orzecha" lub lukrem np cytrynowym. Wydaje mi się, że do tego typu foremek lepiej jest użyć ciasta zwartego, takiego jak w keksach czy może babka piskowa..
Mam patelnię na wiewiórki znaczy się takie foremki w patelni, coś jak formy na łupinki orzeszków, tyle, że moja forma jest w dwóch częściach wklęsła i od razu po upieczeniu mam gotowe wiewiórki, tzn. miałabym, gdybym posiadała przepis, a nie posiadam
Może ktoś z Was poratuje mnie i moje wiewiórki.
Z góry bardzo dziękuję
Chodzi Ci o Orzeszki? http://wielkiezarcie.com/recipe16615.html
Przepraszam, ale nie mogę otworzyć
http://wielkiezarcie.com/recipe44883.html
Nie chodzi mi o "łupinki" do nadziewania kremem, a o całe figurki.
To może z ciasta gofrowego możan takie robić? Albo takie jak na racuchy?
Bardzo dobry pomysł :) dziękuję
Chodzi mi o ciasto do np. takiej formy;
http://allegro.pl/patelnia-forma-do-ciastek-orzeszki-grzybki-i2467565791.html
Orzeszki z patelni
Paola dziękuję Ci, ale chodzi mi o ciasto do innych foremek.
Myślę, że mogłbyś wykorzystać do tego ciasto na magdalenki (widziałam przepisy na wż) lub zrobić orzeszki z ciasta sękaczowego ( dawno temu miałam na swoim weselu sękacze ozdobione właśnie takimi grzybkami). Po upieczeniu orzeszków można je ozdobić czekoladą, maczając tylko połówkę "orzecha" lub lukrem np cytrynowym. Wydaje mi się, że do tego typu foremek lepiej jest użyć ciasta zwartego, takiego jak w keksach czy może babka piskowa..
Właśnie myślałam o muffinach :)