Forum

Kuchenne porady

Jak przyrządzić królika

  • Autor: Ania35 Data: 2012-07-19 21:01:21

    Mam królika i nie wiem jak go dobrze przyrządzić. Proszę o rady i sprawdzone przepisy. Dziękuję i pozdrawiam:)))

  • Autor: makusia Data: 2012-07-20 00:47:17

    Zerknij na wpis bahusa w tym wątku http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=90169&post=90237

    ten też sie przyda http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=11206&post=11214

    i jeszcze podam link do mojego króliczka http://wielkiezarcie.com/recipe55981.html

  • Autor: taara Data: 2012-07-20 10:49:34

    Jeżeli lubisz dziczyznę, to polecam moczenie królika przez kilka dni w maślance i uduszenie go jak dziczyznę właśnie. Jest kruchy i pyszny! Ale mięso ma posmak kwaskowatości, więc trzeba to lubić :)

  • Autor: Kluko Data: 2012-07-20 23:14:46

    Ja najbardziej lubie taki sposób: Królika trzeba zamarynować w marynacie przygotowanej z musztardy francuskiej (takiej z całymi ziarnami gorczycy), przyprawy do mięsa i dziczyzny z Kamisa oraz oliwy. Lezy to mięso ok 24 godzin w marynacie. Później przekładam do naczynia żaroodpornego lub do rękawa, dodaję małe pieczarki pokrojone w ćwiartki i cebulki. Piękę ok 1,5 godziny lub może dłużej.... Mięso jest miękkie, soczyste, aromatyczne i bardzo smaczne!

  • Autor: Ania35 Data: 2012-07-21 06:57:50

    Dziękuję bardzo Wam za przepisy. Pozdrawiam:)))

Przejdź do pełnej wersji serwisu