W najbliższym czasie mam w planach malowanie mieszkania. Może znacie jakieś strony, na których można obejrzeć propozycje kolorów ścian, a może sami podsuniecie mi pomysł na kolory, które macie w mieszkaniach
A co do kolorów....każdemu podoba się co innego i zależy co to za pomieszczenie, jak jest nasłonecznione itp. Na pewno coś znajdziesz co Tobie się spodoba
Malowaliśmy w czasie długiego majowego weekendu przed komunią córki.
Pokój dziewczynek - malutki i bardzo słoneczny - na lazurowo. Wyszło przepieknie, dziewczyny jak wróciły od babci były zachwycone.
Nasza sypialnia - bardzo słoneczna - na fiołkowo. Goście komunijni byli zachwyceni, my również.
Pokój gościnny - żywa zieleń.
Pokój męża brata - na żółto, on lubi tradycyjne kolory.
Kuchnia na łososiowo, a łazienka została biała, bo planujemy ją remontować.
Oprócz tego łapacz na groszkowo i jeszcze cała piwnica z mieszanki resztek farb, które zostały. Ale kolory wyszły OK. Jak na piwnicę to powiedziałabym, że super.
Nie robiliśmy kilku kolorów w jednym pomieszczeniu, bo to wydłuża pracę, a i tak ledwie zdążyliśmy.
Chociaż ja bardzo chciałm, żeby malować na kolorowo. Może następnym razem.
My jesteśmy teraz na etapie remontu. Właśnie skonczyliśmy malować ściany. Farby kupiliśmy Duluxa z serii Kolory Świata. Salon pomalowaliśmy na kolor "Masala chai" czyli po prostu jasny brąz (taka kawa z mlekiem), sypialnie pomalowaliśmy na dwa kolory: trzy ściany zdobi "imbirowa herbata" a jedną "szafranowe szaty". Kolorek bardzo ciekawy bo jest to połączenie pomarańczowego, czerwonego i różowego. Bardzo cieplutki. Natomiast kuchnia i dwa przedpokoje pomalowane są na kolor "greckiej chałwy" czyli taki kremowy.
Farby lateksowe, całkiem wydajne, dwie warstwy spokojnie wystarczyły aby pokryć dokładnie ściany i co ważne faktycznie mają taką wydajność jaka widnieje na opakowaniu. Żadnej farby nie musieliśmy dokupywać.
P.s. nie wiem kto wymyśla te nazwy kolorów i ile mu za to płacą...
ja też malowałam Duluxem-Kolory Świata.W kuchni (ciemnej)-biała czekolada,w sypialni i u malej-morelowy nektar a w salonie-słoneczny pocałunek i cynamomowy deser hehe fajne nazwy.Malowałam dwa lata temu,ale ściany czyściutkie bo farba lateksowa i świetnie odbija światło
W najbliższym czasie mam w planach malowanie mieszkania. Może znacie jakieś strony, na których można obejrzeć propozycje kolorów ścian, a może sami podsuniecie mi pomysł na kolory, które macie w mieszkaniach
Chętnie obejrzę zdjęcia wstawione przez Was
ja również :)
Fot co prawda nie strzelę ale polecam ci farby '' Cztery Pory Roku '' .
W gościnnym mam pszenicę na jednej stronie a po przeciwnej dojrzała morela .. W jesienne pochmurne dni daje sporo swiatła :)))
A kuchnia z jadalnią to liście brzozy ....kojące dla oczu ...
Witaj, wejdź sobie na stronę Duluxa, mają tam przykładowe wystroje wnętrz i mozna samemu zmieniać i dobierać kolory :)
Polecam http://www.dekoral.pl/paleta-kolorow/
A co do kolorów....każdemu podoba się co innego i zależy co to za pomieszczenie, jak jest nasłonecznione itp. Na pewno coś znajdziesz co Tobie się spodoba
Malowaliśmy w czasie długiego majowego weekendu przed komunią córki.
Pokój dziewczynek - malutki i bardzo słoneczny - na lazurowo. Wyszło przepieknie, dziewczyny jak wróciły od babci były zachwycone.
Nasza sypialnia - bardzo słoneczna - na fiołkowo. Goście komunijni byli zachwyceni, my również.
Pokój gościnny - żywa zieleń.
Pokój męża brata - na żółto, on lubi tradycyjne kolory.
Kuchnia na łososiowo, a łazienka została biała, bo planujemy ją remontować.
Oprócz tego łapacz na groszkowo i jeszcze cała piwnica z mieszanki resztek farb, które zostały. Ale kolory wyszły OK. Jak na piwnicę to powiedziałabym, że super.
Nie robiliśmy kilku kolorów w jednym pomieszczeniu, bo to wydłuża pracę, a i tak ledwie zdążyliśmy.
Chociaż ja bardzo chciałm, żeby malować na kolorowo. Może następnym razem.
Dziękuję za podpowiedzi. Ja też mam zamiar zrobić kilka kolorów w jednym pokoju
kilka kolorów w jednym pokoju to fajny pomysł. :)
my mamy tak kazdy pokoj pomalowany. i sypialnie, i dzieciecy, i kuchnie, i goscinny, i lazienke. ;dA możesz wstawić jakieś zdjęcia? Chętnie coś podejrzę
aparat w naprawie. ;/ zepsuty.
ale my jak malowaliśmy i urządzaliśmy mieszkanie sugerowalismy sie zdjeciami z netu.
np sypialnie mamy praktycznie identyczną jak ta (u mnie jest to kolor kwiatu amarantusa i kawy z mlekiem)
i pokój Emi i Kuby tak samo, jedna ściana jagodowa, druga wrzosowa, trzecia jagodowa i czwarta wrzosowa a sufit biały... :)
Na jakiej stronie można takie zdjęcia znależć?
wpisujesz w google "jak pomalować pokój dziecięcy, jak pomalować sypialnię " itd , możesz też znaleźć nas stronie farb ;)
My jesteśmy teraz na etapie remontu. Właśnie skonczyliśmy malować ściany. Farby kupiliśmy Duluxa z serii Kolory Świata. Salon pomalowaliśmy na kolor "Masala chai" czyli po prostu jasny brąz (taka kawa z mlekiem), sypialnie pomalowaliśmy na dwa kolory: trzy ściany zdobi "imbirowa herbata" a jedną "szafranowe szaty". Kolorek bardzo ciekawy bo jest to połączenie pomarańczowego, czerwonego i różowego. Bardzo cieplutki. Natomiast kuchnia i dwa przedpokoje pomalowane są na kolor "greckiej chałwy" czyli taki kremowy.
Farby lateksowe, całkiem wydajne, dwie warstwy spokojnie wystarczyły aby pokryć dokładnie ściany i co ważne faktycznie mają taką wydajność jaka widnieje na opakowaniu. Żadnej farby nie musieliśmy dokupywać.
P.s. nie wiem kto wymyśla te nazwy kolorów i ile mu za to płacą...
Hehe nazwy niezłe :) Ale tak serio to musi ładnie wygladać Twoje mieszkanie, bo to takie przytulne odcienie.
ja też malowałam Duluxem-Kolory Świata.W kuchni (ciemnej)-biała czekolada,w sypialni i u malej-morelowy nektar a w salonie-słoneczny pocałunek i cynamomowy deser hehe fajne nazwy.Malowałam dwa lata temu,ale ściany czyściutkie bo farba lateksowa i świetnie odbija światło
możesz poprzeglądać fotoforum Leroy Merlin ,może coś Ci wpadnie w oko http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/pokoj-dzienny,2,29.html