Kochane wiem że na Was zawsze można liczyć.......tym razem potrzebuję przepisu na sprawdzone wiśnie w cukrze króre można wykorzystać do ciasta np do czarnego lasu.
Wisnie wsypuję do garnka do gotowania na parze zasypane cukrem gotuję aby miieć sok w garnku na dole a jedrne wiśne u góry. Potem do słoków oddzelne sok i wiśnie i pasteryzuje.
u mnie wiśnie już zalane spirytusem bo się robi nalewka agdy już dojdzie to wiśnie odciskam zamykam w słoiki i do sernika są idealne - ale to pewnie nie jest opcja której szukałaś choć pyszna zarówno wersja płynna jak i stała
Kochane wiem że na Was zawsze można liczyć.......tym razem potrzebuję przepisu na sprawdzone wiśnie w cukrze króre można wykorzystać do ciasta np do czarnego lasu.
korzystam z tego przepisu,w tym roku już wydrelowane w słoiczkach czekają...http://wielkiezarcie.com/recipe45433.html
http://wielkiezarcie.com/recipe23995.html
ja robiłam z tego przepisu i jestem zadowolona. Polecam
Ja również już od dłuższego czasu robię wiśnie z tego przepisu, są bardzo dobre!
ja tak samo robię z takiego przepisu jak podała Joasia
na oko wiśnie i cukier, na wyczucie ;d
Wisnie wsypuję do garnka do gotowania na parze zasypane cukrem gotuję aby miieć sok w garnku na dole a jedrne wiśne u góry. Potem do słoków oddzelne sok i wiśnie i pasteryzuje.
Tym samym do ciasta nie muszę odsączać wiśni.
u mnie wiśnie już zalane spirytusem bo się robi nalewka agdy już dojdzie to wiśnie odciskam zamykam w słoiki i do sernika są idealne - ale to pewnie nie jest opcja której szukałaś choć pyszna zarówno wersja płynna jak i stała
Wisienki w rumie - robę co roku. Niestety w tym roku plony tak mizerne, że tylko trochę zamroziłam ale chyba dokupię chociaż na kilka słoiczków.
możesz napisać jak robisz w rumie bo nie zauważyłam w Twoich przepisach?