Forum

Kuchenne porady

Czas na wiśnie

  • Autor: swiatowska Data: 2012-07-23 20:36:52

    Kochane wiem że na Was zawsze można liczyć.......tym razem potrzebuję przepisu na  sprawdzone wiśnie w cukrze króre można wykorzystać do  ciasta  np do czarnego lasu.

  • Autor: ulla* Data: 2012-07-23 22:15:01

    korzystam z tego przepisu,w tym roku już wydrelowane w słoiczkach czekają...http://wielkiezarcie.com/recipe45433.html

  • Autor: Joanna11 Data: 2012-07-24 09:51:19

    http://wielkiezarcie.com/recipe23995.html

    ja robiłam z tego przepisu i jestem zadowolona. Polecam

  • Autor: grazka35 Data: 2012-07-24 12:30:17

    Ja również już od dłuższego czasu robię wiśnie z tego przepisu, są bardzo dobre!

  • Autor: Fiddle Data: 2012-07-24 12:59:36

    ja tak samo robię z takiego przepisu jak podała Joasia

    na oko wiśnie i cukier, na wyczucie ;d

  • Autor: iwett Data: 2012-07-25 07:41:43

    Wisnie wsypuję do garnka do gotowania na parze zasypane cukrem gotuję aby miieć sok w garnku na dole a jedrne wiśne u góry. Potem do słoków oddzelne sok  i wiśnie i pasteryzuje.

    Tym samym do ciasta nie muszę odsączać wiśni.

  • Autor: anqe Data: 2012-07-30 23:46:00

    u mnie wiśnie już zalane spirytusem bo się robi nalewka agdy już dojdzie to wiśnie odciskam zamykam w słoiki i do sernika są idealne - ale to pewnie nie jest opcja której szukałaś choć pyszna zarówno wersja płynna jak i stała

  • Autor: asieksza Data: 2012-07-31 11:14:18

    Wisienki w rumie - robę co roku. Niestety w tym roku plony tak mizerne, że tylko trochę zamroziłam ale chyba dokupię chociaż na kilka słoiczków.

  • Autor: anqe Data: 2012-07-31 22:53:42

    możesz napisać jak robisz w rumie bo nie zauważyłam w Twoich przepisach?

Przejdź do pełnej wersji serwisu