Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Przegrzanie organizmu

• Autor: frytka Data: 2012-07-24 10:12:31

Mój ojciec wczoraj pielił ogródek i na dodatek w najgorsze słońce.Jest starszym,schorowanym człowiekiem (leczy się na reumatyzm).Martwię się bo po przebudzeniu stwierdził,że jest mu zimno i że napewno się wczoraj przegrzał.Teraz mówi,że jest mu trochę cieplej.Oprócz tego nie ma żadnych innych objawów tylko opalony kark i uszy(pracował w berecie i na długi rękaw),ale nie tak bardzo.Nie wiem czy mu coś nie grozi i jak postępować.Na pewno nawadniać organizm.Czy mieliście podobną sytuację i jak sobie poradziliście ?

• Autor: frytka Data: 2012-07-24 10:33:32

Mierzyłam mu przed chwilą temperaturę ma 36 i 4.Jakieś osłabienie chyba.

• Autor: Mama - Różyczki Data: 2012-07-24 11:01:33

Zadzwoń do lekarza i powiedz o swoich obawach, lub zapytaj lekarza dyżurnego na pogotowiu.

• Autor: frytka Data: 2012-07-24 11:25:12

Na pogotowiu powiedzieli,że nie ma lekarza i kazali przedzwonić do przychodni .W przychodni powiedzieli,że lekarz nie lubi leczyć na odległość i kazali przyjechać( lekarz przyjmuje do 12 godz.)Ojciec mówi,że nie pojedzie bo mu jest lepiej,mówił,że w nocy było gorzej bo mu było strasznie zimno i miał katar.I nie wiem co dalej bo leży w łóżku.

• Autor: taara Data: 2012-07-24 11:54:02

Jak mówi, że jest mu lepiej, to może faktycznie dochodzi do siebie i nie ma co panikować. Myślę, że powinien dużo pić, uzupełnić minerały, może glukozę dodawać.

A ciśnienie masz możliwość zmierzyć? To też dałoby jakąś wskazówkę.

Mój mąż też swego czasu miał takie przegrzanie, ale to był tak jakoś pod pięćdziesiątkę. Objawy podobne i samo przeszło, bez komplikacji.

• Autor: frytka Data: 2012-07-24 12:05:27

Ciśnienie z reguły to ma zawsze niskie i myślę ,że teraz też mu się nie podwyższyło bo taki trochę klapnięty jest.Niestety nie mam aparatu,żeby zmierzyć.Dziękuję za słowa otuchy i porady.Wierzę mu na słowo,że faktycznie czuje się lepiej,a do lekarza za diabła go chyba nie wyciągnę.Ojciec jest trochę starszy od twojego męża ma 74 lata.

• Autor: Mama - Różyczki Data: 2012-07-24 18:06:54

Napisz później jak tata się czuje.

• Autor: frytka Data: 2012-07-26 08:26:58

Na szczęście tacie przeszło do wieczora tego dnia.Będę bardziej uważać,żeby nie wychodził na ostre słońce.Mówią cały czas w mediach,żeby uważać a szczególnie osobom starszym,ale to nie dotyczy nas dopóki sami tego nie doświadczymy.Dziękuję za troskę i pozdrawiam.

Przejdź do pełnej wersji serwisu