Forum

Kuchenne porady

tort urodzinowy

• Autor: pwyso Data: 2012-08-05 08:28:11

Dzień dobry

W sobotę mój synek obchodzi urodziny (3). Jak widzicie po moich przepisach niestety ja się do pieczenia nie nadaję, ale chciałbym mu zrobić niespodziankę i nie zamawiać znowu w jakiejś cukierni. Macie może jakieś przepisy na sprawdzone torciki których nie można sp..... - zepsuć

Z góry dziekuję

• Autor: cerekm Data: 2012-08-05 09:35:41

zrob tort motyl! ;-) latwo sie robi, kremem moze byc smietana z fixem albo zelatyna, moze tez byc krem budyniowy, jedna marstwa moze byc przelozona dzemem-kombinowac mozna do woli ;) popatrz w przepisy dziewczyn, jakie piekne robia te torty motyle;-))

• Autor: Ania35 Data: 2012-08-05 14:08:00

Moja propozycja, to zwykły okrągły tort przełożony bitą śmietaną. Na wierzch zamów na Allegro opłatek na tort ( wzorów jest mnóstwo). Wystarczy położyć opłatek na kilka godzin przed podaniem na tort i ozdobić szprycą boki opłatka. Niespodzianka dla synka murowana. Ja na 4-te urodziny synka zrobiłam tort i zamówiłam opłatek Zygzaka Mcqueena. Tort wyszedł super, a synuś był zachwycony. Opłatek kosztuje ok 25 zł z przesyłką.Pozdrawiam

• Autor: gabigold Data: 2012-08-05 16:46:24

może ktoraś kolezanka mieszka w pobliżu i Ci pomoże:) ,najprościej upiec biszkopta, przełozyć masą choćby do karpatki, a ozdóbki kupisz w każdym większym markecie:), uda Ci się z pewnością:)

• Autor: pwyso Data: 2012-08-06 15:12:03

Dziękuję za podpowiedzi na pewno coś z Waszą pomocą wymyśle

Przejdź do pełnej wersji serwisu