Robię co rok takie ogórki, raz na próbę nie obrałam, nie były tak smaczne jak obrane, więc jak dasz w całości to już całkowicie nie przejdą smakiem musztardy. Polecam obrane i pokrojone:) http://wielkiezarcie.com/recipe24931.html
też myślę że mogą nie mieć aż takiego smaku ale trochę na pewno przejdą jednak w ćwiartkach mają lepszy dostęp do zalewy - ogóreczki pyszne cukinia w tej zalewie też :)
Ja też robie ogórki z tego przepisu, mam zaprawione całe ogórki jak i pokrojone i obrane.Musze powiedzieć że w dwóch wersjach są smaczne ale te całe są delikatniejsze w smaku.Może się jeszcze przegryzą bo otwarłam słoik, który był zaprawiony tydzien temu.Jak na razie robiłam z musztarda delikatesowa a dziś będę robiła z rosyjską i sarepską:)
Ja robiłam z delikatesową , sarepską ale rosyjskiej nie dawałam znajoma zrobiła z rosyjską i mówiła że nie są za dobre może trza dać jej mniej bo jest bardzo intensywna , ale może to jej gust - daj znać jak wyjdą bo sama jestem ciekawa
Witam. Proszę o podpowiedz.
Robiłam już ogórki wg tego przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe4729.html
Ale czy można dać ogórki nie krojone, w całości i czy bedą miały taki sam smak??
Z góry dziekuje za podpowiedz.
Hmm, ja myślę, że w środku będą niestety mniej musztardowe, ale nie wiem, moze sie myle...
No właśnie też sie tego obawiam :/
Robię co rok takie ogórki, raz na próbę nie obrałam, nie były tak smaczne jak obrane, więc jak dasz w całości to już całkowicie nie przejdą smakiem musztardy. Polecam obrane i pokrojone:) http://wielkiezarcie.com/recipe24931.html
też myślę że mogą nie mieć aż takiego smaku ale trochę na pewno przejdą jednak w ćwiartkach mają lepszy dostęp do zalewy - ogóreczki pyszne cukinia w tej zalewie też :)
Ja też robie ogórki z tego przepisu, mam zaprawione całe ogórki jak i pokrojone i obrane.Musze powiedzieć że w dwóch wersjach są smaczne ale te całe są delikatniejsze w smaku.Może się jeszcze przegryzą bo otwarłam słoik, który był zaprawiony tydzien temu.Jak na razie robiłam z musztarda delikatesowa a dziś będę robiła z rosyjską i sarepską:)
Ja robiłam z delikatesową , sarepską ale rosyjskiej nie dawałam znajoma zrobiła z rosyjską i mówiła że nie są za dobre może trza dać jej mniej bo jest bardzo intensywna , ale może to jej gust - daj znać jak wyjdą bo sama jestem ciekawa
Dziekuje Kobitki za podpowiedzi. Jak zawsze jesteście niezawodne:)
Chciałam pójść na łatwizne i nie kroić, ale jednak pokroje;)
Pozdrawiam
Polecam moje ogorki z musztarda francuska