Forum

Kuchenne porady

ogórki musztardowe

  • Autor: agulka8204 Data: 2012-08-08 12:03:14

    Witam. Proszę o podpowiedz.

    Robiłam już ogórki wg tego przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe4729.html

    Ale czy można dać ogórki nie krojone, w całości i czy bedą miały taki sam smak??

    Z góry dziekuje za podpowiedz.

  • Autor: Fiddle Data: 2012-08-08 12:04:53

    Hmm, ja myślę, że w środku będą niestety mniej musztardowe, ale nie wiem, moze sie myle...

  • Autor: agulka8204 Data: 2012-08-08 12:18:25

    No właśnie też sie tego obawiam :/

  • Autor: makusia Data: 2012-08-08 12:24:33

    Robię co rok takie ogórki, raz na próbę nie obrałam, nie były tak smaczne jak obrane, więc jak dasz w całości to już całkowicie nie przejdą smakiem musztardy. Polecam obrane i pokrojone:) http://wielkiezarcie.com/recipe24931.html

  • Autor: PATI :) Data: 2012-08-08 12:25:18

    też myślę że mogą nie mieć  aż takiego smaku ale trochę na pewno przejdą  jednak w ćwiartkach mają lepszy dostęp do zalewy - ogóreczki pyszne cukinia w tej zalewie też :)

  • Autor: lisowianka Data: 2012-08-08 12:32:50

    Ja też robie ogórki z tego przepisu, mam zaprawione całe ogórki jak i pokrojone i obrane.Musze powiedzieć że w dwóch wersjach są smaczne ale te całe są delikatniejsze w smaku.Może się jeszcze przegryzą bo otwarłam słoik, który był zaprawiony tydzien temu.Jak na razie robiłam z musztarda delikatesowa a dziś będę robiła z rosyjską i sarepską:)

  • Autor: PATI :) Data: 2012-08-08 14:25:23

    Ja robiłam z delikatesową , sarepską ale rosyjskiej nie dawałam znajoma zrobiła z rosyjską i mówiła że nie są za dobre może trza dać jej mniej bo jest bardzo intensywna , ale może to jej gust - daj znać jak wyjdą bo sama jestem ciekawa

  • Autor: agulka8204 Data: 2012-08-08 20:29:36

    Dziekuje Kobitki za podpowiedzi. Jak zawsze jesteście niezawodne:)

    Chciałam pójść na łatwizne i nie kroić, ale jednak pokroje;)

    Pozdrawiam

  • Autor: boroweczka25 Data: 2012-08-08 21:56:35

    Polecam moje ogorki z musztarda francuska

Przejdź do pełnej wersji serwisu