Forum

Rozmowy wolne i frywolne

:( smutno ...

• Autor: olusia1 Data: 2012-08-11 16:43:18

:( zaczynam smutną minką , jutro wyjezdzam na urlop do Albanii a moj syn się rozchorował , ma anginę bierze juz antybiotyk , boje sie o niego w podrózy .....pocieszcie mnie troszku , bo płakac mi sie chce ,tak sie cieszylismy na wspolny wyjazd

• Autor: corrina Data: 2012-08-11 17:13:13

Olusiu będzie dobrze. Wieczorem już zdecydowanie będzie lepiej po antybiotyku. A może dodatkowo płukanie gardła naparem z szałwi z kilkoma kroplami propolisu(jeżeli nie ma uczulenia),sokiem z cytryny i solą kamienną

• Autor: bonieś Data: 2012-08-11 17:36:22

Nie martw się, zrób płukanie,jak radzi Corrina, zaopatrz się na drogę w Tantum Verde w aerozolu albo do ssania ( działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo), jakieś leki przeciwgorączkowe na wszelki wypadek i pakuj walizki. 

• Autor: gabigold Data: 2012-08-11 17:38:09

Nie smuć się, pewnie jest mały, angina minie, jak pisze koleżanka po antybiotyku będzie lepiej, po drugim jeszcze lepiej, zaopatrz sie w leki i będzie dobrze, trzymam kciuki za udany Wasz urlop ...pozdrawiam:)

• Autor: olusia1 Data: 2012-08-11 18:20:16

dzięki dziewczyny , za słowa otuchy , nie dało mi to spokoju i poszłam jeszcze raz do lekarza , przepisał inny antybiotyk szybciej działający , mam tylko nadzieje , ze goraczka minie do jutra , szkoda mi synka , zeby męczył sie w podrózy , na razie to mi sie chce płakać ale mam cichą nadzieje , ze bedzie dobrze ... na wakacjach napisze ...

• Autor: gabigold Data: 2012-08-11 19:25:19

Olusiu, będzie dobrze, będę trzymała kciuki żeby synkowi przeszło:),żebyś nie miala zmartwienia

• Autor: małpiatka Data: 2012-08-11 20:40:52

Ja powiem tak - jeśli to już któryś z kolei brany antybiotyk to ok... Moje dziecko po raz pierwszy się rozchorowało (zapalenie gardła), podawałam ibufen przeciwgorączkowo, dostała antybiotyk i po trzeciej dobie przyjmowania gorączka spadła, niby wszystko ok, a dziecko nagle w nocy zaczęło się rzucać, pokrzywka na całym ciele, która pojawiła się w przeciągu dwóch godzin, a potem już było coraz gorzej. Okazało się, że to wstrząs alergiczny po natybiotyku. Oczywiście nie mam zamiaru Cię straszyć, a jedynie przestrzec. Trzymam kciuki za udany urlop:) 

• Autor: mamalenki Data: 2012-08-11 20:59:36

Mój brat dostał gorączki w pociągu w drodze do Pobierowa(jechaliśmy 12 godzin z przesiadkami),miał anginę.Były to wczasy zorganizowane ,lekarz był w ośrodku więc pierwsze kroki po przyjeździe -do lekarza.Lekarz wprawdzie przepisał antybiotyk ale zasugerował że morze i zmiana klimatu mogą zdziałać cuda i faktycznie tak było, po dwóch dniach spacerów nie było śladu po chorobie,gorączki nie było a gardło minimalnie zaczerwienione.Może i twój synek będzie się dobrze czuł nad morzem,Najważniejsze żeby obniżyć temperaturę i podawać dużo płynów,tantum verde w aerozolu.Życzę udanego urlopu i szybkiego powrotu do zdrowia dla małego!!!

• Autor: trylobicik Data: 2012-08-11 22:21:44

Moja siostra po pięciu tygodniach nad morzem (specjalnie rodzice ją tam wysłali, żeby na anginę nie chorowała) wracała z silną anginą :D A młodym się nie martw - emocje wyjazdowe sprawią, że szybko dojdzie do siebie.

• Autor: jannaj Data: 2012-08-11 23:08:31

Kolejny dowód na to, jak wyglądają plany jak się ma dzieci.

Swoją drogą jesteś pierwszą osobą o której słyszałam, że wybiera się na urlop do Albanii. Napisz koniecznie jak udał się urlop.

Choroby a kysz.

• Autor: belkot68 Data: 2012-08-11 23:26:31

Ja jechałam do Polski jak mój mały miał niespełna roczek,angine i gorączke po uprzedniej konsultacji z pediatrą przez 24 godz. autobusem..Kazała tylko antybiotyk i paracetamol  w podróży podawać a gorączką zawsze 3 dniową się nie przejmować. I miała rację ,antybiotyk działa po 3 dniach i nie ma co wczesniej panikować.Życze udanych wczasów w kraju z którego pochodzi dużo moich przyjaciół.

• Autor: aggusia35 Data: 2012-08-12 07:33:09

Nie rozumiem Twojego postu co to znaczy "kolejny dowód jak wygladają plany jak sie na dzieci" ? Nie wiem jak mam to rozumieć ?

• Autor: jannaj Data: 2012-08-12 19:06:52

Nie doszukiwałabym się w moim poście ukrytej złej woli i ataku na ludzi, którzy dzieci posiadają i nie widzą poza nimi świata.

Po prostu jest tak, że robiąc plany chociażby wakacyjne (i nie tylko) w ostatniej chwili trzeba je weryfikować i zmieniać bo np: chore gardło, gorączka, rota, szpital, różyczka, ospa, wysypka bostońska itd. itd.

P.S. Mam dzieci

• Autor: aggusia35 Data: 2012-08-12 19:27:53

odebrałam Twojego posta jako zagożałej przeciwniczki dziec,i udawadniającej dlaczego ich mieć się nie powinno. Przepraszam ale tak mi to zabrzmiało, dlatego zapytałam i dziekuje za odpowiedź.

• Autor: jannaj Data: 2012-08-12 20:55:15

• Autor: marta150783 Data: 2012-08-12 13:51:10

Dorosła osoba też może zachorować tuż przed wyjazdem, nie jest to tylko domena dzieci.

• Autor: jannaj Data: 2012-08-12 19:07:22

Może.

P.S. Mam dzieci

• Autor: Bahati Data: 2012-08-12 20:16:30

Fakt, dzieci i plany często nie mają się ku sobie... przykład: w zeszły piątek zamiast radośnie udać się na wypoczynek, na 2h przed wyjazdem najmniejsza postanowiła zderzyć się z drzwiami, przez co spędziliśmy pół dnia w szpitalu i przez tydzień biegaliśmy na kontrole. Przy 3 dzieci na każdą sytuację przygotowuję 3 plany + 4 zapasowy :)

• Autor: as Data: 2012-08-12 20:27:10

Jak moje dzieci były niemowlakami to przeważnie chorowały w weekendy i święta. Musiałam jechać z nimi na pogotowie lub szukać lekarza, w jego domu. Teraz też jeden syn miesiąc temu dostał gorączki w piątek wieczorem i skończył w niedzielę. Bufenik pomógł.

• Autor: bonieś Data: 2012-08-12 21:42:54

Hej Olusia1, jak już się trochę oswoisz z nowym miejscem, daj znać, co u Was. My tu myślimy o Tobie i ściskamy kciuki za udane wakacje (mimo początkowych trudności)

• Autor: olusia1 Data: 2012-08-27 22:01:33

Witam wakacje sie udały , bylo super , synek po 4 dniach był juz całkiem zdrowy , więc kąpał sie w morzu i w basenie a tu dodam pare fotek z Albaniiwidok z balkonu,synek z córką ,na balkonie,kolacja,,plaża w Ksamil,droga do Niebieskiego Oka,Niebieskie Oko, ,

• Autor: ani75 Data: 2012-08-28 06:51:40

Cudne zdjęcia cieszę się że wyjazd się udał.

• Autor: bonieś Data: 2012-08-29 22:17:16

No, to super!  Świetna foto-relacja, dzięki!

• Autor: makusia Data: 2012-08-30 09:33:34

Najważniejsze ze wszystko dobrze się skończyło:) Widać że wycieczka udana, i tak tam ślicznie...rozmarzyłam się:))

Przejdź do pełnej wersji serwisu