Witam serdecznie i mam pytanie czy ktoś piekł może taki chlebek?tzn niskowęglowodanowy i wysokobiałkowy?Wczoraj właśnie zakupiłam taki chlebek nazywa się ProBody jest świetny w smaku ma mało kalorii ,na długo syci ale jest bardzo drogi malutki bochenek 5 zł z którego wyjdzie ok 6-7 kromek.Aktualnie jestem na diecie i ten chleb to idealne rozwiązanie ale ta cena.Posiadam maszynę do wypieku chleba i sporo chęci do ewentualnego wypieku ale nie potrafię takiego upiec ,składniki są podane i tu na samym początku problem białko pszenne z kąd wziąść?.Czy ktoś z forumowiczów posiada taki przepis na podobny chlebek?
Pieczywo ProBody jest szczególnie atrakcyjne dla klientów poszukujących produktów Low Carb - dzięki zmniejszonej o ok. 90% zawartości węglowodanów i ok. 300% większej ilości białka w stosunku do zwykłych chlebów pszenicznych. Chleb ten zawiera także dużą ilość błonnika pokarmowego.
Własności odżywcze ProBody wynikają z innowacyjnej formuły mieszanki w skład której wchodzi m.in.: mąka sojowa, pełnoziarnista mąka orkiszowa, białko pszeniczne, siemię lniane, śruta sojowa, nasiona słonecznika, sezam, błonnik jabłkowy, otręby pszenne i zakwas z pełnego ziarna orkiszu.
Dzięki wartościom odżywczym ProBody pasuje do niskowęglowodanowego sposobu odżywiania się i innych porównywalnych planów żywienia. Wskazane jest by szczególnie w wieczornym posiłku ograniczyć spożywanie węglowodanów. Teraz dzięki ProBody mozna spokojnie deletować się kolacją z dodatkiem pysznego pieczywa.
100g ProBody zawiera przeciętnie:
białko
21,4g
węglowodany(w tym cukier)
6,1 (2,4)g
tłuszcz(w tym nasycone kwasy tłuszczowe)
16,8 (2,2)g
błonnik
11,8g
ProBody to:
- smaczny chleb, niezwykle długo zachowujący świeżość
- doskonałe pieczywo na tosty
- idealny składnik niskowęglowodanowego sposobu odżywiania się i innych planów zdrowego żywienia
Witam serdecznie i mam pytanie czy ktoś piekł może taki chlebek?tzn niskowęglowodanowy i wysokobiałkowy?Wczoraj właśnie zakupiłam taki chlebek nazywa się ProBody jest świetny w smaku ma mało kalorii ,na długo syci ale jest bardzo drogi malutki bochenek 5 zł z którego wyjdzie ok 6-7 kromek.Aktualnie jestem na diecie i ten chleb to idealne rozwiązanie ale ta cena.Posiadam maszynę do wypieku chleba i sporo chęci do ewentualnego wypieku ale nie potrafię takiego upiec ,składniki są podane i tu na samym początku problem białko pszenne z kąd wziąść?.Czy ktoś z forumowiczów posiada taki przepis na podobny chlebek?
Podaję informacje ze strony producenta
Pieczywo ProBody jest szczególnie atrakcyjne dla klientów poszukujących produktów Low Carb - dzięki zmniejszonej o ok. 90% zawartości węglowodanów i ok. 300% większej ilości białka w stosunku do zwykłych chlebów pszenicznych. Chleb ten zawiera także dużą ilość błonnika pokarmowego.
Własności odżywcze ProBody wynikają z innowacyjnej formuły mieszanki w skład której wchodzi m.in.: mąka sojowa, pełnoziarnista mąka orkiszowa, białko pszeniczne, siemię lniane, śruta sojowa, nasiona słonecznika, sezam, błonnik jabłkowy, otręby pszenne i zakwas z pełnego ziarna orkiszu.
Dzięki wartościom odżywczym ProBody pasuje do niskowęglowodanowego sposobu odżywiania się i innych porównywalnych planów żywienia. Wskazane jest by szczególnie w wieczornym posiłku ograniczyć spożywanie węglowodanów. Teraz dzięki ProBody mozna spokojnie deletować się kolacją z dodatkiem pysznego pieczywa.
ProBody to:
- smaczny chleb, niezwykle długo zachowujący świeżość
- doskonałe pieczywo na tosty
- idealny składnik niskowęglowodanowego sposobu odżywiania się i innych planów zdrowego żywienia