Cudowne bliżniaczki - gratulacje :-)) - ja jestem babcią 2 letnich bliżniaczek i wiem ile pracy jest przy dzieciach. Niech się chowają zdrowo i dużo szczęścia Wam życzę :-))
Gratuluję:)Dziewczynki są przesłodkie i mają śliczne imiona:)
Ja jestem mamą ,w tej chwili juz 3-letnich blizniąt,więc także życzę Wam-Rodzicom dużo cierpliwości,ale przede wszystkim ZDROWIA,bo ono jest zdecydowanie najważniejsze:)Niech Wam dają duuużo radości:)
Serdecznie gratuluję! Prześliczne maleństwa, i w dodatku jedna z Twoich córeczek ma na imię tak jak moja - Lena:) Jeszcze do niedawna tez była takim maleństwem, kilkanaście dni temu skonczyła roczek...Druga Pola, to z koleji blisko do mojego imienia- Paulina:) Życzę przede wszystkim dużo zdrówka i przespanych nocy;)
Bardzo wszystkim dziękuję! Życzenia zdrowia jak najbardziej sie przydadzą. Trzymajcie kciuki za Lenę, która urodziła się z hipotrofią - o 1.5 kg mniejsza od Poli. Żadne usg nie wykazało, że przestała się rozwijać. Lekarze zalecali badania co 6 tygodni, z racji dwóch łożysk, ale ja robiłam usg co 4 i dwa tygodnie przed porodem różnica wagi wskazywała tylko 0.5 kg. Dopiero na sali operacyjnej szok! Inkubator, sonda do żołądka, spadek wagi do 1740.
Teraz mała waży 3 kg i ładnie przybiera :) W sobotę zaczynamy rehabilitację na wrodzony kręcz szyi. Najważniejsze, że ma apetyt! Mam nadzieję, że dogoni siostrę, która ma już 4.4 kg.
Tylko martwię sie strasznie jak będzie dalej się rozwijać w związku z tą hipotrofią, ale to już chyba przypadłość każdej mamy, że się zamartwia o dziecko.
Moi synowie bliźniaki mają 7 lat. U nas była sytuacja odwrotna. USG wskazywało dużą różnice miedzy dziećmi. To był 1 z dwóch powodów wcześniejszego rozwiązania ciąży. Okazało się, że różnica była 220 gram.
Mam nadzieje, że u Was będzie wszystko dobrze mimo obecnych problemów. Mojej córce lekarze (gdy miała 4 miesiące) po rezonansie głowy powiedzieli, że będzie upośledzona ruchowo. Wszystkie czynności uczyła się ciut później niż rówieśnicy ale całe szczęście jest zdrowa. ma 9 lat.
Wiec nie panikuj. Rób co się da i bądź dobrej myśli, że wszystko będzie dobrze.
w moim otoczeni ostatnio same wcześniaki...u jednej siostry obydwoje urodzeni w 32 tyg, mała nie widzi i nie chodzi, mały nie wiadomo czy będzie chodził...u drugiej siostry też ur w 32 tyg, poza okularkami na nosku wsio okej...teraz jest w zagrożonej ciąży...a z kolei moja koleżanka wybrała się na komunię do chrześniaka do Włoch, bo tam siostra za Włocha się wydała i co? urodziła się w 6mcu w słonecznej italii Gabrycha, właśnie skończyła roczek i jak poszła w świat to dogonić jej nie mogą hihi
zdrówka zatem laleczkom życzę, wszystko będzie dobrze, 3mam kciuki *************
12 lipca 2012 urodziły się moje wymarzone córeczki - Pola i Lena! Pozdrawiamy wszystkich!
Brawo !!!! Śliczne pociechy :) Duzo zdrowia dla mamy i bliźniaczek.
10 lipca moja kuzynka też doczekała się maleństwa.
Gratuluję !
Gratulacje
Super dziewczynki. I jaką ladną datę urodzenia mają.Moją ! Tylko pół wieku później.
Gratuluję serdecznie:)) Śliczne laleczki:))
Wszystkiego Dobrego dla córek, a przede wszystkim ZDROWIA, bo to najważniejsze !!!
Gratuluję! Są śliczne
Sliczne dziewczynki.Gratuluje!
Gratuluję, dużo zdrówka życzę
Jakie śliczne dziewczynki...gratuluje i życzę wszystkiego dobrego dla Ciebie i Maluszków:)
CUDOWNE a ile sukienek mozna kupic
Cudowne bliżniaczki - gratulacje :-)) - ja jestem babcią 2 letnich bliżniaczek i wiem ile pracy jest przy dzieciach. Niech się chowają zdrowo i dużo szczęścia Wam życzę :-))
Takie słodkie. Życzę wszystkiego dobrego, dużo zdrowia!!!
Cudowne kruszynki! Gratuluję serdecznie podwójnego szczęścia. Mój termin już niebawem ale w wersji pojedynczej =)
Gratuluję:)Dziewczynki są przesłodkie i mają śliczne imiona:)
Ja jestem mamą ,w tej chwili juz 3-letnich blizniąt,więc także życzę Wam-Rodzicom dużo cierpliwości,ale przede wszystkim ZDROWIA,bo ono jest zdecydowanie najważniejsze:)Niech Wam dają duuużo radości:)
jedna większa :) pozdrawiam i zdrowia życzę no i sił bo nie jest chyba łatwo....
Gratulacje! Piękne dziewczynki, dużo, dużo zdrówka życzę.
Serdecznie gratuluję! Prześliczne maleństwa, i w dodatku jedna z Twoich córeczek ma na imię tak jak moja - Lena:) Jeszcze do niedawna tez była takim maleństwem, kilkanaście dni temu skonczyła roczek...Druga Pola, to z koleji blisko do mojego imienia- Paulina:) Życzę przede wszystkim dużo zdrówka i przespanych nocy;)
Ale fajniusie '' paszczaczki ''. Pozdrawiam Was wszystkich ,łącznie z dumnym tatą .. ))
Piękne!! Duużo zdrówka ;)
Moje gratulację, jakie śliczne, dużo zdrówka dla Was dziewczyny!
Gratulacje dla rodziców!A maleństwa niech się zdrowo chowają!!!PS,my też mamy Lenkę,czekaliśmy na nią z mężem ponad 9 lat...
Ale fajniusie ...wyglądają na takie grzeczniutkie .Wszystkiego Najlepszego Życzę
Śliczne aniołki. Dużo zdrowia dla całej rodzinki i jak najmniej zmartwień :))
Gratuluje takich slodziakow malych!
Gratuluję podwójnego szczęscia!Dużo zdrówka dla maleństw!
Śliczne aniołki! Gratuluję podwójnego szczęścia rodzicom:)
Gratulacje . Fajne kruszynki.
To zdrowia i duuuużo szczęścia!
gratuluję! niech się zdrowo chowają!
Gratulacje :)))
Śliczne dziewczynki :)
Ja tez gratuluję:) cudne są:)
a moje drugie szczęscie w czwartek kończy 2 latka:)
Gratuluje :) ślicznie maleństwa, niech sie zdrowo chowaja :)
Gratulujemy:) Śliczne gwiazdki, niedawno mój Natanek był taki malusi a juz 30 września skończy 2 latka:) Ten czas tak szybko upływa!
Wszystkiego najlepszego dla mamusi.Niech rosna zdrowo.
piekne !!! az lezka sie w oku kreci;) gratulacje
Śliczne maleństwa.Gratuluję i życzę dużo zdrowia.
Duzo zdrowia dla malenstw i dla mamusi. Moje blizniaczki 28 lipca skonczyly 6 lat :)
Gratuluję i życzę Mamie i Maluszkom wszystkiego co najlepsze w ogromnych ilościach :D. Tekla
Gratuluję podwójnego szczęścia!!!
Śliczne.!! Wielkie gratulacje dla całej rodzinki., dużo zdrówka dla maluszków.!!
Serdeczne gratulacje! Cudne są!
Wyglądają na grzeczne dziewczynki!!! Gratulację dla rodziców. Bliżniaki są bardzo ciekawe. Dużo zdrówka!!
Gratulacje!
Duzo zdrowka dla calej trojki i pociechy z maluszkow
śliczne i słodkie, niech się zdrowo chowają !
Gratulacje niech maluszki rosną zdrowo
Z całego serca gratuluję Ci tego podwójnego szczęścia.
moje gratulacje , piękne imiona mają dziewczyneczki:)
Gratuluję podwójnego szczęścia i dużo zdrówka życzę:)
Śliczne dziewczyni! serdecznie gratuluję! niech się zdrowo chowają, a Mamusi i Tatusiowi duzo cierpliwości!
Jakie śliczne pierożki!!! Do schrupania! Gratulacje dla rodziców!!
Śliczne córeczki.
Gratuluje dla rodziców! I NAJWAŻNIEJSZE DUŻOOOO ZDRÓWECZKA :)
Śliczne. Wielkie gratulacje dla rodziców.
Dwa małe szczęścia, cudne :)) GRATULUJĘ!
Bardzo wszystkim dziękuję! Życzenia zdrowia jak najbardziej sie przydadzą. Trzymajcie kciuki za Lenę, która urodziła się z hipotrofią - o 1.5 kg mniejsza od Poli. Żadne usg nie wykazało, że przestała się rozwijać. Lekarze zalecali badania co 6 tygodni, z racji dwóch łożysk, ale ja robiłam usg co 4 i dwa tygodnie przed porodem różnica wagi wskazywała tylko 0.5 kg. Dopiero na sali operacyjnej szok! Inkubator, sonda do żołądka, spadek wagi do 1740.
Teraz mała waży 3 kg i ładnie przybiera :) W sobotę zaczynamy rehabilitację na wrodzony kręcz szyi. Najważniejsze, że ma apetyt! Mam nadzieję, że dogoni siostrę, która ma już 4.4 kg.
Tylko martwię sie strasznie jak będzie dalej się rozwijać w związku z tą hipotrofią, ale to już chyba przypadłość każdej mamy, że się zamartwia o dziecko.
Moi synowie bliźniaki mają 7 lat. U nas była sytuacja odwrotna. USG wskazywało dużą różnice miedzy dziećmi. To był 1 z dwóch powodów wcześniejszego rozwiązania ciąży. Okazało się, że różnica była 220 gram.
Mam nadzieje, że u Was będzie wszystko dobrze mimo obecnych problemów. Mojej córce lekarze (gdy miała 4 miesiące) po rezonansie głowy powiedzieli, że będzie upośledzona ruchowo. Wszystkie czynności uczyła się ciut później niż rówieśnicy ale całe szczęście jest zdrowa. ma 9 lat.
Wiec nie panikuj. Rób co się da i bądź dobrej myśli, że wszystko będzie dobrze.
PS. Gratuluje i dziewczynki na prawdę ładne.
Wspaniałe słoneczka :) Gratuluję rodzicom :-)
omójboże tyle szczęścia na raz:) ślicznotki...
w moim otoczeni ostatnio same wcześniaki...u jednej siostry obydwoje urodzeni w 32 tyg, mała nie widzi i nie chodzi, mały nie wiadomo czy będzie chodził...u drugiej siostry też ur w 32 tyg, poza okularkami na nosku wsio okej...teraz jest w zagrożonej ciąży...a z kolei moja koleżanka wybrała się na komunię do chrześniaka do Włoch, bo tam siostra za Włocha się wydała i co? urodziła się w 6mcu w słonecznej italii Gabrycha, właśnie skończyła roczek i jak poszła w świat to dogonić jej nie mogą hihi
zdrówka zatem laleczkom życzę, wszystko będzie dobrze, 3mam kciuki *************
Duuuuuuużo zdrowia