Prosze poradzćie cos jak sie pozbyc żab ropuszek z piwnicy!!! Zaplęgły sie nie wiem co zrobić one nie umią skakac tylko tak dziwnie uciekaja są straszne. Prosze ma ktoś sprawdzony sposób??
Dawniej brałam w łapkę i wynosiłam za ogrodzenie, żeby kury nie zadzibały... a teraz dałam im spokój :) One nie szkodzą chyba temu co jest w piwnicy tylko robalom i ślimalom, które ewentualnie się w tej piwnicy znajdą...więc jeśli nic żabkom nie grozi, to myślę, że nic się nie stanie jeśli będą sobie w tej piwnicy siedziały :)
Dokładnie-ropuchy to bardzo pozyteczne śa-zżerają wszystkie robaki, sli aki.Ludzie specjalnie łapia ropuchy i przynoszą do ogórdka,żeby pozbyć sie robactwa.W piwnicy niekoniecznie fajne moga byc, ale lepiej je zlap jakos i wywal do ogrodu-to ci pozytek przyniosą!
Martulka .. ! Poprzyglądaj się nowym lokatorom ,a może wśród stada znajdzie się książe zaklęty przed wiekami w ropuchę .. Zamek będzie , posiadłości , i godność ksieżnej .... :))
Martulka .. ! Poprzyglądaj się nowym lokatorom ,a może wśród stada znajdzie się książe zaklęty przed wiekami w ropuchę .. Zamek będzie , posiadłości , i godność ksieżnej .... :))
Prosze poradzćie cos jak sie pozbyc żab ropuszek z piwnicy!!! Zaplęgły sie nie wiem co zrobić one nie umią skakac tylko tak dziwnie uciekaja są straszne. Prosze ma ktoś sprawdzony sposób??
Chyba je pozbierać :)
nie da rady bo się chowaja do nory, a poza tym ja bym ich nie dotkneła
Dawniej brałam w łapkę i wynosiłam za ogrodzenie, żeby kury nie zadzibały... a teraz dałam im spokój :) One nie szkodzą chyba temu co jest w piwnicy tylko robalom i ślimalom, które ewentualnie się w tej piwnicy znajdą...więc jeśli nic żabkom nie grozi, to myślę, że nic się nie stanie jeśli będą sobie w tej piwnicy siedziały :)
Dokładnie-ropuchy to bardzo pozyteczne śa-zżerają wszystkie robaki, sli aki.Ludzie specjalnie łapia ropuchy i przynoszą do ogórdka,żeby pozbyć sie robactwa.W piwnicy niekoniecznie fajne moga byc, ale lepiej je zlap jakos i wywal do ogrodu-to ci pozytek przyniosą!
ale zaproś jakiegoś fajnego Francuzzza
111hahahahahah!dobry pomysł
Dokarmić , co by troszku urosły i .............na żabie udka
Przedni pomysł .... :))
Martulka .. ! Poprzyglądaj się nowym lokatorom ,a może wśród stada
Ksiecia juz mam :):):)znajdzie się książe zaklęty przed wiekami w ropuchę .. Zamek będzie ,
posiadłości , i godność ksieżnej .... :))
Może dogadaj się z jakimś bocianem.Żabek się pozbędziesz,a może jeszcze coś w promocji Ci przyniesie
Może dogadaj się z jakimś bocianem.Żabek się pozbędziesz,a może jeszcze
W zeszłym roku bocian nas obdarzył córeczka :):):)coś w promocji Ci przyniesie
Tan bocian tez mi od razu przyszedł na mysl, ze nie śmiałam))Pokochaj te żabki!Ona fajne są!
Tan bocian tez mi od razu przyszedł na mysl, ze nie śmiałam))Pokochaj te
żabki!Ona fajne są!
Chyba nic mi nie zostało tylko je "pokochać"
Wysuszyć piwnicę. Zaby lubia wilgotnośc najwyraźniej im u Ciebie dobrze a na pewno to były żaby bo do nory to się myszy chowają :)
Wysuszyć piwnicę. Zaby lubia wilgotnośc najwyraźniej im u Ciebie dobrze a
na pewno to były żaby bo do nory to się myszy chowają :)
Ropucha szara ma kryjówki w norach wykopanych przez krety lub nornice :)
Taka mądra sama od siebie nie jestem, wyczytałam na wiki :)
Ewa miło Cię widzieć :) Na żabach się nie znam, poza jednym Ropuchem którego całuję i ni jak sie księcia nie chce zamienić :)
Wysuszyć piwnicę. Zaby lubia wilgotnośc najwyraźniej im u Ciebie dobrze a
na pewno to były żaby bo do nory to się myszy chowają :)
Napewno napewno ropuszki piaskowe czy jakos tak sie zwą i napewno do norki uciekają
moje koty mogę Ci podesłać...sąsiadom oko wodne wyczyściły i już mi nic nie rechocze....do kuchni mi przynosiły sztywne trupki brrrrr
moje koty mogę Ci podesłać...sąsiadom oko wodne wyczyściły i już mi nic
nie rechocze....do kuchni mi przynosiły sztywne trupki brrrrr
Ale sie usmiała hahahahahhahahaha wiecie chyba naprawde polubie te ropuszki