Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Bonprix.

• Autor: Scooby Data: 2012-08-27 05:49:39

Ostatnio dostałam katalog Bonprix.W nim jest odzież dla pań,panów i dzieci oraz wiele róznych dodatków.Po jego przejrzeniu spodobało mi sie pare rzeczy,ale problem jest w tym,że nigdy nie robiłam zakupów z tej firmy i obawiam sie czy będę zadowolona i czy sie opłaca itp.Proszę doradźcie mi coś w tej kwesti,a może któras z Was dokonuje jakis zakupów z tego katalogu?Za wszystkie odpowiedzi-rady będę bardzo wdzięczna,bo sama niewiem co robić.

• Autor: dorcia700 Data: 2012-08-27 06:39:53

moja kolezanka kilka lat temu chyba ze 4 kupowała tam dla siebie bezrekawnik puchowy i była bardzo zadowolona ,ja mam posciel dla syna z bonprixu.tez nie narzekam .

• Autor: onlyred Data: 2012-08-27 07:14:59

Hej! Ja czasem kupuję coś z bonprix i jestem zadowolona. Tylko na rozmiary trzeba uważać - najlepiej zamówić rozmiar mniejsze niż w rzeczywistości.

• Autor: Bubel Data: 2012-08-27 07:32:01

moja córka też czasami sobie coś zamawia ,ogólnie jest zadowolona i to prawda że należy uważać na rozmiary ,ostatnio też zamówiła i ja również ,tylko że ja wzięłam rozmiar jaki noszę i nie wiem co z tego będzie, czekamy na przesyłkę już tydzień

• Autor: aggusia35 Data: 2012-08-27 07:35:55

Prawda to co dziewczyny piszą trzeba uważać na romiary ja nosze u nich 1 romiar mniejszy.

Z jednych rzeczy jestem zadowolona z innych nie ale po tym jak zamówiłam sobie kurtke która w katalogu wyglądała przepieknie a przyszła zwykla szmata to juz tam nie zamawiam. W sklepie po przecenie mam taniej niz w takim sklepie i dokładnie widze co kupuje

• Autor: smakosia Data: 2012-08-27 07:47:31

Moja znajoma kupowała (parę rzeczy) jakieś trzy lata temu więc nie wiem czy to będzie aktualna informacja. Jeśli lubisz materiały w lepszym gatunku (które się np. nie elektryzują, naturalne itd.), to tutaj ich nie znajdziesz. Przez to większość rzeczy, które miałam okazję widzieć była słabej jakości. Zdjęcia w gazetce są zrobione profesjonalnie i faktycznie mogą skusić. 

• Autor: Bubel Data: 2012-08-27 07:54:59

i ja sobie przypominam taki przypadek że osoba zwróciła zakup bo materiał był słabej jakości ,no i kolor był nie ten co chciała

• Autor: iwonka 33 Data: 2012-08-27 08:39:56

Kupiłaś kiedyś coś , ale odesłałam jak najszybciej .Także ja nie polecam

• Autor: iwonka 33 Data: 2012-08-27 10:29:13

Kupiłaś kiedyś coś , ale odesłałam jak najszybciej .Także ja nie
    polecam

Kupiłam ( powinno być napisane)

• Autor: Scooby Data: 2012-08-27 10:24:20

No tak zdania sa podzielone,ale to nieszkodzi.Macie racje,że zdjęcia w katalogu kuszą.Ja ogólnie nie patrzę na materiał,ale tez niechciałabym kupić jakies szmaty,która po pierwszym praniu będzie nadawała sie tylko do wyrzucenia.Dziękuję bardzo za rady.

• Autor: belkot68 Data: 2012-08-27 11:43:45

Ja mialam sklep niedaleko domu(teraz zlikwidowany).Jakosć różna,swerty i bawełniane.ciuchy się rozciągały.Rozmiarówka zawyżona,wszystko lepiej przymierzyć.Na zdjęciu w katalogu też innaczej  ciuchy wyglądają.Najlepszą miałam frajdę z zakupów jak przyjechałam do sklepu a pani mi mówi że  od dzis wyprzedaż i przecena 90%.Pierwszy raz w życiu nie patrzyłam na metki,za35 ubrań zapłaciłam 50eu..Wiem że w Polsce też są sklepy z końcówkani partii z Bon Prixa,może blisko Twojego domu,warto się zorientować.

• Autor: emeska1974 Data: 2012-08-27 12:48:14

Nie polecam - niska jakość - rozmiary też niewiarygodne - kupiłam 3 rzeczy i wszystkie nie trafione - lepiej kupić w sklepie, przymierzyć itd. Wg mnie NIEEE

• Autor: kasiachodziez Data: 2012-08-27 12:55:08

Ja też niestety nie mam dobrego doświadczenia z bon prixem,trzy razy zamawiałam i trzy razy odesłałam rozmiarówka bardzo zawyżona,ubrania wyglądają lepiej na zdjęciu niż w rzeczywisotości a na jedną sukienke czekałam ponad dwa miesiące,osobiście nie polecam lepiej wybrać się do sklepu przymierzyć,dotknąć a i czasem można dostać jakiś rabat

• Autor: pasia50 Data: 2012-08-27 18:41:53

Nie polecam ,,,ostatnio jeszcze  przysłali mi jakieś bzdury że wygrałam dużą sumę pieniędzy,i od tej pory katalog ląduje w koszu bez oglądania.

• Autor: panda25 Data: 2012-08-27 18:46:53

Kiedyś kupiłam na Allegro bluzkę, która jak się później okazało była właśnie z bonprix, na początku wszystko ok, ale szybko się "wyprała".

• Autor: czarnykot Data: 2012-08-27 22:52:04

wszystkich rzeczy mam może z 10 sztuk i chyba farta, bo wszystkie jak najbardziej są okej, jedna szczególnie, bo zakupiona na specjalną okazję i to jest moja ulubiona....ale przygodę z BP zakończyłam, kiedy to zamiast sukienki przysłali spódnicę, a 4 rzeczy w przeciągu tygodnia przychodziły w 4ech paczkach, przy czym za każdym razem avizo było w skrzynce, bo my przecież w pracy i co drugi dzień jak ta idiotka stałam w kilometrowych kolejkach na mojej szanownej poczcie fuck zadzwoniłam i grzecznie poprosiłam o skreślenie mnie z listy klientów...i tu się sprawdzili, katalogów nie przysyłają, esów też nie, ale na skrzynkę @ nadają wrrrrrrrr

• Autor: aggusia35 Data: 2012-08-28 07:39:21

jęli sobie nie zyczysz to też możesz sobie zastrzec aby Ci na skrzynke @ nie przysyłali ofert reklamowych,

• Autor: Scooby Data: 2012-08-28 09:15:06

dziekuje wszystkim za rady.Jednak nie będę zamawiac z tego sklepu.Pozdrawiam wszystkich serdecznie i jeszcze raz dziekuje.

• Autor: matani Data: 2012-08-28 12:25:39

Wtrącę jeszcze swoje 3 grosze.

Masz dostęp do netu - wejdź na ich stronę, pod sporą ilością ciuchów są opinie użytkowniczek. Z moich obserwacji wynika, że jakość w BP poprawiła się w ostatnich latach. Jak chcesz namiar na sprzedawcę na allegro, gdzie ciuchy z BP są w przedziale 15-20 zł, to daj znać, wyślę ci namiar na PW.

Co do rozmiarówki, to wkurzają mnie teksty "oczywiście trzeba brać o rozmiar mniejsze" - fakt jest taki, że w  Polsce nie obowiązuje chyba żadna rozmiarówka... w bonprix są rozmiary niemieckie, w sieciówkach znajdziemy rozmiary podobno EU, które tak naprawdę są rozmiarówką francuską, UK (dla mnie najbardziej miarodajna) oraz DE (np. DE 38 = 40 EU = 12 UK), ot i cała filozofia.

Przejdź do pełnej wersji serwisu