Proponowałabym wylać ser na sernik na blaszkę a z masę makową wlewać robiąc "esy floresy" na serniku. Można jeszcze "przemieszać" widelcem. Pod względem smaku będzie ok. - ser i mak do zgodny duet.
Ja nie robię nigdy tego ciasta warstwowo, lecz wykładam ser na blaszkę, a mak na wierzch łyżką qykładam kupki. Po upieczeniu mak wpada w ser i jest fajne ciasto, ładnie wygląda w przekroju.
Jeśli wymieszam rzadką masę makową (do makowca) z masą sernikową (na sernik) i upiekę to wyjdzie coś jadalnego? Bo w necie są tylko warstwowce.
wyjdzie misz masz
Do odważnych świat należy. Ponoć.
Zobacz w moich przepisach "Marmurek z kruszonką". Ten przepis ma takie składniki i miesza się je, w ten sposób który Cię interesuje. :)
Dziękuję piknie. Już jest w ulubionych. A jak gościom smakuje?
Gościom smakuje wybornie i zawsze proszą o dokładkę.:)
Ja też zapisuję w ulubionych ;-)
Mam nadzieję, że będzie smakowało. :)
Wyjdzie Ci piegowaty sernik, tylko nie dawaj za dużo masy makowej:)
Proponowałabym wylać ser na sernik na blaszkę a z masę makową wlewać robiąc "esy floresy" na serniku. Można jeszcze "przemieszać" widelcem. Pod względem smaku będzie ok. - ser i mak do zgodny duet.
I tak będzie!! Na Twoich przepisach jeszcze się nie zawiodłem.
Dzięki...:)
Ja nie robię nigdy tego ciasta warstwowo, lecz wykładam ser na blaszkę, a mak na wierzch łyżką qykładam kupki. Po upieczeniu mak wpada w ser i jest fajne ciasto, ładnie wygląda w przekroju.
I koniecznie napisz jak Ci wyszło ;-)