Forum

Kuchenne porady

Czy to ma sens ...

  • Autor: Czeslaw Data: 2012-08-31 17:34:00

    Jeśli wymieszam rzadką masę makową (do makowca) z masą sernikową (na sernik) i upiekę to wyjdzie coś jadalnego? Bo w necie są tylko warstwowce.

  • Autor: kiki1101 Data: 2012-08-31 17:42:04

    wyjdzie misz masz

  • Autor: słodki buraczek Data: 2012-08-31 17:46:18

    Do odważnych świat należy. Ponoć.

  • Autor: Lea2 Data: 2012-08-31 17:47:33

    Zobacz w moich przepisach "Marmurek z kruszonką". Ten przepis ma takie składniki i miesza się je, w ten sposób który Cię interesuje. :)

  • Autor: Czeslaw Data: 2012-08-31 17:53:51

    Dziękuję piknie. Już jest w ulubionych. A jak  gościom smakuje?

  • Autor: Lea2 Data: 2012-08-31 18:01:18

    Gościom smakuje wybornie i zawsze proszą o dokładkę.:)

  • Autor: Mama AZK Data: 2012-08-31 18:45:37

    Ja też zapisuję w ulubionych ;-)

     

  • Autor: Lea2 Data: 2012-08-31 19:01:59

    Mam nadzieję, że będzie smakowało. :)

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2012-08-31 17:47:51

    Wyjdzie Ci piegowaty sernik, tylko nie dawaj za dużo masy makowej:)

  • Autor: alidab Data: 2012-08-31 17:58:16

    Proponowałabym wylać ser na sernik na blaszkę  a z masę makową wlewać robiąc "esy floresy" na serniku. Można jeszcze "przemieszać" widelcem.  Pod względem smaku będzie ok. - ser i mak do zgodny duet.

  • Autor: Czeslaw Data: 2012-08-31 18:06:22

    I tak będzie!! Na Twoich przepisach jeszcze się nie zawiodłem.

  • Autor: alidab Data: 2012-08-31 20:42:23

    Dzięki...:)

  • Autor: Zuzanna248 Data: 2012-08-31 20:53:17

    Ja nie robię nigdy tego ciasta warstwowo, lecz wykładam ser na blaszkę, a mak na wierzch łyżką qykładam kupki. Po upieczeniu mak wpada w ser i jest fajne ciasto, ładnie wygląda w przekroju.

  • Autor: Mama AZK Data: 2012-08-31 21:41:18

    I koniecznie napisz jak Ci wyszło ;-)

     

Przejdź do pełnej wersji serwisu