Podobnie jak w podanym poprzednio przepisie pzrygotu dynię i następnie albo daj surową do słoików,albo poddus ją i wówczas możesz ja krócej pasteryzować (np 20 min.).Możesz dodać sól.Jeśli chcesz,zrób deser-gotowane lub jeszcze lepiej pieczone jabłka.dp tego dynia,podgotowana i odparowana.Zapakować do słoiczków i zapasteryzować.Pychota,naprawde.
jak zrobić dynię na zimę? nie mam miejsca w zamrażarce, a chętnie zrobiłabym potem zupkę, sosik albo inne pyszności:) ale jak to zrobić do słoików ?
Polecam, rok temu robiłam z tego przepisu:
http://wielkiezarcie.com/recipe51024.html
http://wielkiezarcie.com/recipe51024.html
Podobnie jak w podanym poprzednio przepisie pzrygotu dynię i następnie albo daj surową do słoików,albo poddus ją i wówczas możesz ja krócej pasteryzować (np 20 min.).Możesz dodać sól.Jeśli chcesz,zrób deser-gotowane lub jeszcze lepiej pieczone jabłka.dp tego dynia,podgotowana i odparowana.Zapakować do słoiczków i zapasteryzować.Pychota,naprawde.