Forum

Kuchenne porady

czy leczo można mrozić

  • Autor: sylwia63 Data: 2012-09-08 20:14:50

    Witam,mam pytanie jak w temacie.

  • Autor: iza 6 Data: 2012-09-08 20:20:48

    niesłyszałam czy można mrożić ale raczej nie ja daje do słoików

  • Autor: JoAnn67 Data: 2012-09-08 20:28:58

    mroziłam,nic mu nie ubyło walorów smakowych ani estetycznych:)

  • Autor: Iza29 Data: 2012-09-08 20:46:18

    ja też mrożę i nic mu nie jest :)

  • Autor: w jesiennym stroju Data: 2012-09-08 21:30:05

    Mrożę i jest jadalne odgrzewa się dobrze.

  • Autor: bagietka Data: 2012-09-08 21:59:34

    Mrożę od dawna i nic nie traci w smaku, ani w wyglądzie. Więc możesz mrozić śmiało :)

  • Autor: anqe Data: 2012-09-08 22:40:11

    pewnie, że można podobnie jak gołąbki i inne tego typu potrawy - tylko pakuj w porcje do jednokrotnego odgrzewania bo niektóre warzywa mocno miękną gdy sie je zamrozi i później kilka razy podgrzewa

  • Autor: Paola_r Data: 2012-09-08 23:39:50

    Mrożę leczo warzywne w sporych porcjach. leczo robię raczej na chrupko, żeby potem, móc je jeszcze chwilę potrzymać w garnku z dodatkami.

    Bo albo podsmażam kurczaka, Albo dobrą kiełbasę, Robiłam też wersję z wołowiną-to musi się "przegryźć" choć przez chwilę.

  • Autor: sylwia63 Data: 2012-09-09 07:04:54

    Dziękuję za odpowiedzi,sprubuję zamrozić.Zobaczę jak póżniej będzie smakować.

  • Autor: panda25 Data: 2012-09-09 12:52:24

    Ja mroziłam kiedyś, ale wg. mnie jest mniej smaczne niż przechowywane w słoiku.

    Ja nawet dzisiaj rozlewałam do słoików. :)

  • Autor: Paola_r Data: 2012-09-10 15:51:16

    Też wolę, bo bardziej czuć smak.

  • Autor: kokarda Data: 2012-09-10 16:45:36

    do zamrażalnika idzie..

    zjadliwe... 

    :D

  • Autor: emilias Data: 2012-09-11 10:10:32

    Ja nie póbowałam ale ciekawi mnie jeśli można to jak długo? Drugie pytanie - jeśli do słoiczka to podobno bez mięsa?

Przejdź do pełnej wersji serwisu