Forum

Gawędy o jedzeniu

jagnięcina

• Autor: kasiachodziez Data: 2012-09-10 15:02:17

Kobitki drogie,powiedzcie czy u Was też jest problem z kupnem jagnięciny? Oboje z mężem bardzo lubimy to mięsko ale kupić je u nas w Chodzieży jest niemożliwe,ostatnio przyżyłam szok jak chciałam kupić zwykłą cielęcine a pani za ladą powiedziała mi ze cielęcina tylko na zamówienie!!!! czyli jak mnie najdzie ochota na to mięso to tylko na ochocie się skończy,czy u Was też jest podobnie?? a może ktoś z Was ma dostęp do jagnięciny chętnie kupię.

• Autor: Mama - Różyczki Data: 2012-09-10 16:24:17

Kasiu, nie jadłam nigdy jagnięciny z wiadomych mi powodów, ale u mojego rzeźnika też nie kupisz jagnięciny, chyba że zamówisz, to przywiezie.:)

• Autor: kasiachodziez Data: 2012-09-10 16:58:52

Kasiu, nie jadłam nigdy jagnięciny z wiadomych mi powodów, ale u
    mojego rzeźnika też nie kupisz jagnięciny, chyba że zamówisz, to
    przywiezie.:)

Mamo Różyczki to i tak dobrze że na zamówienie przywiezie u nas nie ma nawet na to żadnych szans,z cięlęciną jest już wielki problem to o jągnięcinie moge marzyć a marzy mi się taka pieczona z rozmarynem i czerwonym winem

• Autor: emeska1974 Data: 2012-09-10 18:53:17

U mnie - miasto w Wielkopolsce nie ma szans - niekiedy można dostać w Poznaniu w 'Piotrze i Pawle' ale droga i rzadko bywa. Dobrze zrobiona jagnięcina jest pyszna!!!

• Autor: kiki1101 Data: 2012-09-10 21:28:40

Moze sprobuj znalezc jakis sklep internetowy. Nie wiem jak to wyglada ze swiezym miesem ale zamawialam spozywke przez internet i wszystko bylo ok

• Autor: belkot68 Data: 2012-09-11 08:16:07

Czesć.Znalazłam sklep internetowy,trochę drogi,ale...

http://www.befsztyk.pl/mieso-jagniecina-swieza-c-2_19.html

• Autor: kiki1101 Data: 2012-09-12 03:17:59

Czesć.Znalazłam  sklep internetowy,trochę
    drogi,ale... http://www.befsztyk.pl/mieso-jagniecina-swieza-c-2_19.html

za jakosc sie placi ale uwazam ze warto

• Autor: kasiachodziez Data: 2012-09-12 06:38:16

Ja wiem że jakość ma swoją cene ale troche przesadzili,kilka razy przywoziłam jagnięcinie z Niemiec i była o poand 50 zł tańsza,niestety cany żywności u nas są kosmiczne.

• Autor: majolika Data: 2012-09-13 10:27:36

dokladnie.tu w tym sklepie jest strasznie drogo.U mnie w moim miescie jest kilka sklepów, w tym jeden na ryneczku pobliskim, gdzie czesto jagnięcina jest.Za połowe tej ceny.

• Autor: jolka60 Data: 2012-09-11 07:05:55

U nas też nie kupię.Kiedyś jagnięcna,czy też baranina była naszym ulubionym mięse,choć innego nie brakowało.Tato miał dużą hodowlę.Niestety,jak to u nas bywa,państwo zniszczyło i polskie owczarstwo,bo lepiej dać zarobić zagranicznym hodowcom.Mogę czasem kupić w NImczech,ale tam jest dla mnie za drogo.

• Autor: kasiachodziez Data: 2012-09-12 06:39:56

U nas też nie kupię.Kiedyś jagnięcna,czy też baranina była naszym
    ulubionym mięse,choć innego nie brakowało.Tato miał dużą
    hodowlę.Niestety,jak to u nas bywa,państwo zniszczyło i polskie
    owczarstwo,bo lepiej dać zarobić zagranicznym hodowcom.Mogę czasem kupić w
    NImczech,ale tam jest dla mnie za drogo.

Jolu jagnięcina w Niemczech jest tańsza o ponad 50zł od tej którą proponują u nas w kraju.

• Autor: jolka60 Data: 2012-09-14 08:53:56

Właśnie,też już zauważyłam.Jedynie pozostaje kupienie u hodowcy,ale tu pozostaje kwestia transportu,poza tym nie nie kupię raczej 2-3 kg,ale minimum pótuszę.No nic,może poczekam na jakąś promocję w Niemczech,w najbliższych sklepach.

Przejdź do pełnej wersji serwisu