Forum

Kuchenne porady

Chutney

  • Autor: dagusia_29 Data: 2012-09-12 11:53:26

    Widzę sporo przepisów na tą potrawę ale nie jadłam i mam pytanie do czego się to je.

  • Autor: Ewa1982 Data: 2012-09-12 13:19:28

    Ja przeważnie używam do wędlin.

  • Autor: makusia Data: 2012-09-12 18:02:44

    Ja swój użyawam jako :

    sos do pizzy, jako dodatek do kanapek ( na wędlince super) można na ciepło jak leczo, dodać tylko przesmażoną kiełbaskę i gotowe... sos do placków ziemniaczanych...itp;)

    http://wielkiezarcie.com/recipe69659.html

  • Autor: mariateresa Data: 2012-09-12 21:02:18

    Rozumiem Makusiu,  ze przepis na chutney pod  w/w linkiem,  jest do uzytku biezacego ?   Tak zamkniety w sloiczkach  wytrzyma w lodowce np. kilka tygodni ?  a pomidorki obieralas ze skorki ?

    Nie widzialam tego przepisu -  a wyglada smakowicie.

  • Autor: makusia Data: 2012-09-13 15:56:30

    Rozumiem Makusiu,  ze przepis na chutney pod  w/w linkiem,
     jest do uzytku biezacego ?   Tak zamkniety w sloiczkach
     wytrzyma w lodowce np. kilka tygodni ?  a pomidorki obieralas ze
    skorki ? Nie widzialam tego przepisu -  a wyglada smakowicie.

    Pomidorów nie obieram, nie pasteryzuję słoików, i  nie trzeba przechowywać w lodówce, ja wynoszę do piwnicy. Mogą stać długo, jeśli wcześniej ich nie opróżnimy:)

  • Autor: momik Data: 2012-09-13 19:09:53

    do mięs zarowno na cieplo jak i na ciepło, a nawet do chleba z żółtym serem (takie post-internackie zboczenie)

  • Autor: makusia Data: 2012-09-13 22:20:12

    do mięs zarowno na cieplo jak i na ciepło, a nawet do chleba z
    żółtym serem (takie post-internackie zboczenie)

    Zapomniałam o kanapce z serem, moje chłopaki uwielbiają ..;)))

Przejdź do pełnej wersji serwisu