sos do pizzy, jako dodatek do kanapek ( na wędlince super) można na ciepło jak leczo, dodać tylko przesmażoną kiełbaskę i gotowe... sos do placków ziemniaczanych...itp;)
Rozumiem Makusiu, ze przepis na chutney pod w/w linkiem, jest do uzytku biezacego ? Tak zamkniety w sloiczkach wytrzyma w lodowce np. kilka tygodni ? a pomidorki obieralas ze skorki ?
Nie widzialam tego przepisu - a wyglada smakowicie.
Rozumiem Makusiu, ze przepis na chutney pod w/w linkiem, jest do uzytku biezacego ? Tak zamkniety w sloiczkach wytrzyma w lodowce np. kilka tygodni ? a pomidorki obieralas ze skorki ? Nie widzialam tego przepisu - a wyglada smakowicie.
Pomidorów nie obieram, nie pasteryzuję słoików, i nie trzeba przechowywać w lodówce, ja wynoszę do piwnicy. Mogą stać długo, jeśli wcześniej ich nie opróżnimy:)
Widzę sporo przepisów na tą potrawę ale nie jadłam i mam pytanie do czego się to je.
Ja przeważnie używam do wędlin.
Ja swój użyawam jako :
sos do pizzy, jako dodatek do kanapek ( na wędlince super) można na ciepło jak leczo, dodać tylko przesmażoną kiełbaskę i gotowe... sos do placków ziemniaczanych...itp;)
http://wielkiezarcie.com/recipe69659.html
Rozumiem Makusiu, ze przepis na chutney pod w/w linkiem, jest do uzytku biezacego ? Tak zamkniety w sloiczkach wytrzyma w lodowce np. kilka tygodni ? a pomidorki obieralas ze skorki ?
Nie widzialam tego przepisu - a wyglada smakowicie.
Rozumiem Makusiu, ze przepis na chutney pod w/w linkiem,
Pomidorów nie obieram, nie pasteryzuję słoików, i nie trzeba przechowywać w lodówce, ja wynoszę do piwnicy. Mogą stać długo, jeśli wcześniej ich nie opróżnimy:)jest do uzytku biezacego ? Tak zamkniety w sloiczkach
wytrzyma w lodowce np. kilka tygodni ? a pomidorki obieralas ze
skorki ? Nie widzialam tego przepisu - a wyglada smakowicie.
do mięs zarowno na cieplo jak i na ciepło, a nawet do chleba z żółtym serem (takie post-internackie zboczenie)
do mięs zarowno na cieplo jak i na ciepło, a nawet do chleba z
Zapomniałam o kanapce z serem, moje chłopaki uwielbiają ..;)))żółtym serem (takie post-internackie zboczenie)