Witam jesiennie. Własie wertuję strony WŻ w poszukiwaniu przetworów owocowych w troszke innym wydaniu. Poniewż moi domownicy uwielbiają np.żurawinę,borówki itp.Niestety kupne przetwory sa drogie ,a na targu nie bardzo moge namierzyć świeże owoce. Jakie inne owoce można przetworzyć na raczej wytrawne konfitury do dań nie koniecznie deserowych? Może macie jakies propozycje przepisów?
Witam jesiennie. Własie wertuję strony WŻ w poszukiwaniu przetworów owocowych w troszke innym wydaniu. Poniewż moi domownicy uwielbiają np.żurawinę,borówki itp.Niestety kupne przetwory sa drogie ,a na targu nie bardzo moge namierzyć świeże owoce. Jakie inne owoce można przetworzyć na raczej wytrawne konfitury do dań nie koniecznie deserowych? Może macie jakies propozycje przepisów?
Może chutneye ?
Jabłka z jarzębiną (przemrożoną) - są pyszne do mięs i nie tylko. Gruszki, śliwki w occie.
porzeczka czarna, czerwona, śliwki, gruszki, dynia
Może coś takiego?
http://wielkiezarcie.com/recipe34344.html