Forum

Kuchenne porady

Wolnowar

  • Autor: kaszkaj Data: 2012-09-15 21:57:56

    Czy używacie w swoich kuchniach wolnowaru?Pytam bo zastanawim się nad jego kupnem.Ponoć potrawy wychodzą z niego bardzo smaczne,praktycznie same się gotują-same zalety.Tak się zastanawiam jak to jest w praktyce,czy warto go kupić? 

  • Autor: Zośka Data: 2012-09-15 22:16:16

    mam dwa 3 i 6 l.Gotuję w nich gulasze, bogracz, bigos, żeberka, leczo, gołąbki, zupy. Urządzenie jest bardzo wygodne, bo nastawiasz i idziesz. Wydaje mi się jednak, że dostępne w Polsce angielskie wolnowary gotują szybciej i czasem rozgotowałam warzywa. Moje kosztowały 40 i 60 zł i kupując pierwszy chcialam poeksperymentować. Jak widać dobrze poszło, bo kupiłam większy do bigosu.  Wiele przepisów znalazłam na amerykańskich stronach, ale wkurzałam się jak w przepisie były puszki z zupami, czy jakieś gotowe mixy. Uwazam, że nasze potrawy są dużo lepsze i warto gotować je w wolnowarze.

  • Autor: kaszkaj Data: 2012-09-15 22:23:04

    A gdzie kupiłaś takie tanie wolnowary?Ja oglądałam taki za 430zł.

  • Autor: Zośka Data: 2012-09-16 00:11:04

    Allegro w formie kup teraz z eFaktory, tu adres trwającej aukcji http://allegro.pl/wolnowar-parowar-ceramiczny-morphy-richards-48710-i2610386879.html

    to jest model 3,5 l z ekspozycji. Ja mam taki 6 litrowy i chyba tez był z ekspozycji, ale dla mnie nie ma to znaczenia. Był nowiutki i jestem zadowolona

  • Autor: kaszkaj Data: 2012-09-16 00:42:33

    Dzięki!

  • Autor: aggusia35 Data: 2012-09-15 22:16:40

    a w zwykłym garnku same się nie gotują ?

  • Autor: kaszkaj Data: 2012-09-15 22:27:20

    Wszystko się samo gotuje w każdym garnku,ale do wolnowaru można wszystko wrzucić razem,nie trzeba mieszać,zaglądać,pilnować.

  • Autor: kaszkaj Data: 2012-09-15 23:33:41

    Dziękuję.Czytałam te opinie i kilka w necie,i chyba go kupię.

  • Autor: emeska1974 Data: 2012-09-16 10:17:01

    Wolę szybkowar!

  • Autor: makusia Data: 2012-09-17 10:46:27

    Wolę szybkowar!

    Ja też:)) Zresztą w takim tempie drożeje energia że aż strach:) Coś czuję że szybkowar będzie używany jeszcze częściej.

  • Autor: bogdzia Data: 2012-09-17 16:04:50

    Jakoś nie lubię zostawiać urządzeń elektrycznych bez nadzoru, zdecydowanie wolę, tak jak Emeska szybkowar.

  • Autor: makusia Data: 2012-09-19 00:19:44

    Jakoś nie lubię zostawiać urządzeń elektrycznych bez nadzoru,
    zdecydowanie wolę, tak jak Emeska szybkowar.

    Ja go nie pozostawiam bez nadzoru:) 

  • Autor: bietka Data: 2012-09-19 07:16:31

    Mam 2 -duży i mały-angielskiej firmy i oba mają za wysoką temp-gotują a nie powinny.Tak więc strach zostawić bez nadzoru na 8-10 godz

  • Autor: makusia Data: 2012-09-19 09:15:33

    Mam 2 -duży i mały-angielskiej firmy i oba mają za wysoką temp-gotują a
    nie powinny.Tak więc strach zostawić bez nadzoru na 8-10 godz

    Bietko, szybkowar na 8 godzin? Chyba coś pomyliłaś;)

  • Autor: bogdzia Data: 2012-09-19 15:31:50

    Makusiu, ja pisałam o wolnowarze. Pozdrówka

  • Autor: ciasto_marchewkowe Data: 2012-09-20 13:04:46

    Nie rozumiem jak można oszczędzać czas gotując coś 8 godzin... :) To się wydaje takie nielogiczne, ale na pewno jakąś logikę w sobie ma. Rozumiem, że mogę zostawić obiad w wolnowarze na czas kiedy jestem w pracy, ale chyba nie jestem do końca ufna i martwiłabym się, że coś się spali/przypali/wybuchnie. Też pozostaje przy swoim szybkowarze. Mam taki model Beema (już kiedyś chyba o nim pisałam) i drogi nie był, a sprawdza się super. Pół godzinki i gulasz gotowy.

Przejdź do pełnej wersji serwisu