Forum

Kuchenne porady

Bukiet surówek

  • Autor: Ewelina1989 Data: 2012-09-15 22:18:49

    Kochani, jak zrobić taki bukiet surówek jak w restauracji? Marchewka,kapusta biała,kapusta czerwona.- Jak zrobić do nich zalewę, jak je przyprawić, żeby smakowały jak w restauracjach? Może jest ktoś na tym forum kto pracuje w restauracji i pomoże? Lub inny dobry kucharz;)?

    Dopisano 12-09-15 22:37:51:

    Jest tam chyba cukier, sór, pieprz, ocet- nie wiem jaki. Czy coś jeszcze?

  • Autor: ursula Data: 2012-09-15 23:23:39

    witaj

    polecam - http://wielkiezarcie.com/recipe33557.html,

    pozdrawiam

  • Autor: nata30 Data: 2012-09-16 13:41:50

    http://wielkiezarcie.com/recipe56242.html w tym przepisie jest bukiet surówek, może to ten o ktory Ci chodzi...

  • Autor: Ewelina1989 Data: 2012-09-16 15:44:31

    Chodzi mi bardziej o białą kapustę, a marchewkę bez dodatków. Interesują mnie składniki zalewy, przyprawy.

  • Autor: hanah30 Data: 2012-09-17 22:23:47

    Pytałam kiedyś na rynku w Poznaniu taka budka z surówkami jaki sos dodają do surówek i powiedziano mi że tylko majonez

  • Autor: martynka 13 Data: 2012-09-18 08:34:25

    W restauracji, w której pracowałam zalewę robiło się tak: ocet, woda z kranu, cukier, sól. Szefowa robiła to na oko. Po wymieszniu maczała palec i próbowała. 

Przejdź do pełnej wersji serwisu