Kochani, jak zrobić taki bukiet surówek jak w restauracji? Marchewka,kapusta biała,kapusta czerwona.- Jak zrobić do nich zalewę, jak je przyprawić, żeby smakowały jak w restauracjach? Może jest ktoś na tym forum kto pracuje w restauracji i pomoże? Lub inny dobry kucharz;)?
Dopisano 12-09-15 22:37:51:
Jest tam chyba cukier, sór, pieprz, ocet- nie wiem jaki. Czy coś jeszcze?
W restauracji, w której pracowałam zalewę robiło się tak: ocet, woda z kranu, cukier, sól. Szefowa robiła to na oko. Po wymieszniu maczała palec i próbowała.
Kochani, jak zrobić taki bukiet surówek jak w restauracji? Marchewka,kapusta biała,kapusta czerwona.- Jak zrobić do nich zalewę, jak je przyprawić, żeby smakowały jak w restauracjach? Może jest ktoś na tym forum kto pracuje w restauracji i pomoże? Lub inny dobry kucharz;)?
Dopisano 12-09-15 22:37:51:
Jest tam chyba cukier, sór, pieprz, ocet- nie wiem jaki. Czy coś jeszcze?witaj
polecam - http://wielkiezarcie.com/recipe33557.html,
pozdrawiam
http://wielkiezarcie.com/recipe56242.html w tym przepisie jest bukiet surówek, może to ten o ktory Ci chodzi...
Chodzi mi bardziej o białą kapustę, a marchewkę bez dodatków. Interesują mnie składniki zalewy, przyprawy.
Pytałam kiedyś na rynku w Poznaniu taka budka z surówkami jaki sos dodają do surówek i powiedziano mi że tylko majonez
W restauracji, w której pracowałam zalewę robiło się tak: ocet, woda z kranu, cukier, sól. Szefowa robiła to na oko. Po wymieszniu maczała palec i próbowała.