Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Praca przez internet

• Autor: magdam1976 Data: 2012-09-17 09:42:05

Witam czy znacie jakieś strony gdzie można naprawdę coś zarobić przez internet?

• Autor: vikunia Data: 2012-09-17 10:27:40

Znalazłam kiedyś 2 takie strony . Praca polegała na wystawianiu opinii. Na maila przychodziła oferta , trzeba było odpowiedziec na parę pytań i za to płacili 4zl. Za pierwszym razem mi się udało, jednak następne oferty jak wchodziłam na stronę były albo już nieaktualne ( 5 min po otrzymaniu maila) albo nie znajdowałam się w grupie odpowiednich osób. Za rok zarobiłam tylko te 4zł. Myślę, że jest to celowe działanie. Chętnych jest wielu i po co mają wypłacać kasę jak za każdym razemznajdą zupelnie nowe osoby .

• Autor: Scooby Data: 2012-09-17 11:52:50

Ja w pracę przez internet nie wierzę,bo to jest zwykłe oszustwo.A wiadomo jakie są czasy,więc ludzie się nabierają.

• Autor: toffik Data: 2012-09-17 14:23:28

A ja znam osoby, które pracują na internecie i nie są oszukiwane:) mają umowę, ubezpieczenie i płacą podatki. Tak więc takie uogólnianie, że ktoś kogoś oszukuje jest trochę nie na miejscu, bo w realu w pracy też oszukują.

• Autor: Scooby Data: 2012-09-18 11:04:33

Tak masz rację,chyba,że to jest jakaś znana firma,że w razie czego możesz sie do niej przejść.Ja już raz dałabym się nabrać na pracę chałupniczą w domu tak że mi wrażeń z pracą przez neta starczy.

• Autor: anrubi Data: 2012-09-17 12:00:43

Niektórzy z powodzeniem radzą sobie na ALLEGRO, ale tam niezbędny jest własny wkład pieniężny. Tylko nie o to Ci chodzi, prawda?

• Autor: livia Data: 2012-09-17 12:01:40

prowadzenie bloga, alu musi być dużo wejść i reklam.

• Autor: dagusia_29 Data: 2012-09-17 12:54:40

Na allegro można sprzedawać swoje rzeczy i nie płaci się podatków. A w domu porządek i miejsce w szafach. Ja 2 razy w roku robię wietrzenie szaf - rzeczy moje dzieci i w kuchni tez zrobiłam porządek. Nie zawsze dużo zarobiłam ale cóż lepiej zarobić parę groszy niż wyrzucić śmieci.

• Autor: makusia Data: 2012-09-17 13:26:18

Na allegro można sprzedawać swoje rzeczy i nie płaci się podatków.
    A w domu porządek i miejsce w szafach. Ja 2 razy w roku robię wietrzenie
    szaf - rzeczy moje dzieci i w kuchni tez zrobiłam porządek. Nie zawsze dużo
    zarobiłam ale cóż lepiej zarobić parę groszy niż wyrzucić
    śmieci.

No, radzę poczytać na ten temat, dużo sie zmieniło:)

przykladowy link, jest tego masa ostatnimi czasy.

http://forumprawne.org/prawo-finansowe-podatkowe/313900-sprzedaz-na-allegro-uzywanych-rzeczy-podatek.html

• Autor: dagusia_29 Data: 2012-09-17 15:26:04

Sprawdzałam i dowiedziałam się że jeśli rzecz posiadasz dłużej niż pół roku możesz ją sprzedać. A jeśli sprzedaż nie przekracza 1.000 zł miesięcznie nie płacisz podatku.

• Autor: Scooby Data: 2012-09-18 11:05:31

Racja,bo komuś jeszcze może ta rzecz się przydać.

• Autor: megi65 Data: 2012-09-17 14:04:38

Moja Droga !

Prędzej stracisz jak zarobisz ;))... Klasyka zarabiania pieniędzy  szef , księgowa , pracownik .. ::D

I tutaj też może być różnie , tym bardziej wirtualne kasy nie nagarniesz .... niestety :(((

• Autor: lalasek Data: 2012-09-17 15:35:39

Ja od jakiegoś czasu wypełniam ankiety na GFK Polonia, dostaję za to punkty które wymieniam na nagrody lub doładowania. Kwoty nie są duże, ankiety nieczęste, ale w ten sposób dorobiłam się nowej suszarki ADLER, plecaka i kilka razy doładowałam telefon. Mozna też wymienic na gotówkę z tego co wiem. Tylko niestety ankiety są rzadkie, wiec uzbieranie punktów trwa...

• Autor: malinka16 Data: 2012-09-17 17:24:28

Witam czy znacie jakieś strony gdzie można naprawdę coś zarobić przez
    internet?

Ja polecam tę stronkę,  " przeczytamwszystkich" można zebrane punkty wydać na nagrody ,lub wymienić na gotówkę,ja już odebrałam prawie 10 nagród,a moje dzieci za punkty doładowują sobie co miesiąc telefon.

• Autor: magdam1976 Data: 2012-09-18 14:05:24

Dzięki właśnie się zarejestrowałam

• Autor: agulka8204 Data: 2012-09-18 19:20:45

WIitam, kurcze moze ja jakas nie kumata jestem. Ale zerknełam na ta stronke i prosze podpowiedz o co tam chodzi???? 

• Autor: malinka16 Data: 2012-09-18 19:57:52

WIitam, kurcze moze ja jakas nie kumata jestem. Ale zerknełam na ta stronke i
    prosze podpowiedz o co tam chodzi???? 

w tym filmiku wszystko jest wyjaśnione co i jak

http://komputery.spryciarze.pl/zobacz/jak-zdobywac-nagrody-poprzez-czytanie-artykulow

• Autor: anqe Data: 2012-09-18 22:20:17

ale określ czy pytasz o możliwość dorobienia kilku groszy czy chcesz zarabiać za pośrednictwem internetu, ja tak pracuję od jakiegoś czasu - robie raporty pracuję w systemie home office, jeśli o normalną pracę ci chodzi przejrzyj portale internetowe z ogłoszeniami o pracę właśnie pod kątem pracy w systemie home office

• Autor: Monia1805 Data: 2012-09-19 09:38:48

Ja przez jakiś czas wypełaniałam ankiety nadesłane na adres e-mail. Za każdą ankietę można było dostać jakąś tam ilość punktów w zależności od ankiety. Po uzbieraniu iluś setek punktów można było wymienić na nagrodę rzeczową bądź też bon pieniężny.

Oto linki do niektórych stron z ankietami:

- www.imasonline.pl/

- www.inetpanel.pl/

- www.epanel.pl

- http://www.panel.smgkrc.com.pl/panel/informacje/

- www.panelariadna.pl/

Przejdź do pełnej wersji serwisu