Witam, mam problem ze wstawianiem zdjęć na bloga. Gdy chcę wstawić zdjęcie, to często mam odwróconą fotkę do góry nogami i nie da się tego przestawić, bo nie ma takiej opcji, albo ja jej nie umiem znaleźć. Proszę o pomoc.
Ja zawsze przestawiam fotki w programie do przeklądania zdjęć, przed wstawieniem ich do na bloga. Również nie widzę opcji przekręcania na samym Bloggerze.
Jeśli podczas próby przesłania zdjęć w Bloggerze wystąpi dziwne działanie lub ta funkcja w ogóle przestanie działać, spróbuj wykonać następujące czynności:
Wyłącz program do blokowania wyskakujących okienek. Programy do blokowania wyskakujących okienek czasami uniemożliwiają wyświetlenie okna przesyłania zdjęć. W ustawieniach programu do blokowania wyskakujących okienek możesz dodać Blogger.com jako zaufaną witrynę. Nie będzie wtedy trzeba wyłączać go całkowicie.
Wyłącz wszystkie wtyczki zainstalowane w przeglądarce. Wtyczki mogą czasem powodować niezgodności z niektórymi aplikacjami internetowymi, takimi jak edytor postów Bloggera, warto więc sprawdzić, czy ich wyłączenie przyniesie spodziewany efekt.
Spróbuj użyć innej przeglądarki. Najnowsze wersje Google Chrome, Mozilla Firefox i Windows Internet Explorer zazwyczaj zapewniają najlepsze rezultaty. Jeśli korzystasz już z któregoś z tych programów, wypróbuj inny.
Wyczyść pamięć podręczną przeglądarki i usuń pliki cookie. Jest to zawsze zalecane, gdy problem został już rozwiązany, ale w przeglądarce wciąż są wyświetlane stare dane.
Upewnij się, że klikasz przycisk Dodaj wybrane. Proces przesyłania nie zostanie ukończony, dopóki nie klikniesz Dodaj wybrane na ostatnim ekranie. Jeśli po prostu zamkniesz okno, zdjęcie nie pojawi się w poście.
mnie też czasami bloger przekręcał zdjęcia ... teraz wszystkie posty piszę w edytorze windows i z niego wstawiam na bloga ... w edytorze możesz obrócić fotkę, jesli doda się odwrócona
Witam, mam problem ze wstawianiem zdjęć na bloga. Gdy chcę wstawić zdjęcie, to często mam odwróconą fotkę do góry nogami i nie da się tego przestawić, bo nie ma takiej opcji, albo ja jej nie umiem znaleźć. Proszę o pomoc.
nie znam się zbyt, ale chyba musisz odwrócić przed wstawieniem??? a klikając "L" na klawiaturze? ja tak odwracam
Ja zawsze przestawiam fotki w programie do przeklądania zdjęć, przed wstawieniem ich do na bloga. Również nie widzę opcji przekręcania na samym Bloggerze.
No właśnie ja przekręcam, a i tak blogger robi swoje.
Jeśli zawsze są źle wstawione to wstaw źle, może wtedy będzie dobrze:D
To też nic nie daje - próbowałam.
w czym ją przekręciłaś.
Moze nie zapisałaś juz "przekręconej"?
Zapisałam. :(
też mam blogger, sprawdziłam i normalnie wstawiam zdjęcia ;/
Jeśli podczas próby przesłania zdjęć w Bloggerze wystąpi dziwne działanie lub ta funkcja w ogóle przestanie działać, spróbuj wykonać następujące czynności:
Może to Ci pomoże:)
Wypróbowałam - bez zmian.. :(
Tak sobie myślę, że muszę spróbować na innym komputerze, to przynajmniej zobaczę czy to wina mojego komputera czy to coś innego.
mnie też czasami bloger przekręcał zdjęcia ... teraz wszystkie posty piszę w edytorze windows i z niego wstawiam na bloga ... w edytorze możesz obrócić fotkę, jesli doda się odwrócona