Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Blogger

• Autor: Ewa1982 Data: 2012-09-24 06:43:45

Witam, mam problem ze wstawianiem zdjęć na bloga. Gdy chcę wstawić zdjęcie, to często mam odwróconą fotkę do góry nogami i nie da się tego przestawić, bo nie ma takiej opcji, albo ja jej nie umiem znaleźć. Proszę o pomoc.

• Autor: Zuzanna248 Data: 2012-09-24 08:04:39

nie znam się zbyt, ale chyba musisz odwrócić przed wstawieniem??? a klikając "L" na klawiaturze? ja tak odwracam

• Autor: olusia23 Data: 2012-09-24 08:06:39

Ja zawsze przestawiam fotki w programie do przeklądania zdjęć, przed wstawieniem ich do na bloga. Również nie widzę opcji przekręcania na samym Bloggerze. 

• Autor: Ewa1982 Data: 2012-09-24 08:25:20

No właśnie ja przekręcam, a i tak blogger robi swoje.

• Autor: as Data: 2012-09-24 08:54:42

Jeśli zawsze są źle wstawione to wstaw źle, może wtedy będzie dobrze:D

• Autor: Ewa1982 Data: 2012-09-24 09:13:06

To też nic nie daje - próbowałam.

• Autor: mahika Data: 2012-09-24 09:21:42

w czym ją przekręciłaś.

Moze nie zapisałaś juz "przekręconej"?

• Autor: Ewa1982 Data: 2012-09-24 09:56:07

Zapisałam. :(

• Autor: mahika Data: 2012-09-24 10:35:01

też mam blogger, sprawdziłam i normalnie wstawiam zdjęcia ;/

• Autor: makusia Data: 2012-09-24 10:57:37

Problemy z przesyłaniem zdjęć

Jeśli podczas próby przesłania zdjęć w Bloggerze wystąpi dziwne działanie lub ta funkcja w ogóle przestanie działać, spróbuj wykonać następujące czynności:

• Wyłącz program do blokowania wyskakujących okienek. Programy do blokowania wyskakujących okienek czasami uniemożliwiają wyświetlenie okna przesyłania zdjęć. W ustawieniach programu do blokowania wyskakujących okienek możesz dodać Blogger.com jako zaufaną witrynę. Nie będzie wtedy trzeba wyłączać go całkowicie.
    • Wyłącz wszystkie wtyczki zainstalowane w przeglądarce. Wtyczki mogą czasem powodować niezgodności z niektórymi aplikacjami internetowymi, takimi jak edytor postów Bloggera, warto więc sprawdzić, czy ich wyłączenie przyniesie spodziewany efekt.
    • Spróbuj użyć innej przeglądarki. Najnowsze wersje Google Chrome, Mozilla Firefox i Windows Internet Explorer zazwyczaj zapewniają najlepsze rezultaty. Jeśli korzystasz już z któregoś z tych programów, wypróbuj inny.
    • Wyczyść pamięć podręczną przeglądarki i usuń pliki cookie. Jest to zawsze zalecane, gdy problem został już rozwiązany, ale w przeglądarce wciąż są wyświetlane stare dane.
    • Upewnij się, że klikasz przycisk Dodaj wybrane. Proces przesyłania nie zostanie ukończony, dopóki nie klikniesz Dodaj wybrane na ostatnim ekranie. Jeśli po prostu zamkniesz okno, zdjęcie nie pojawi się w poście.

Może to Ci pomoże:)

• Autor: Ewa1982 Data: 2012-09-24 11:13:31

Wypróbowałam - bez zmian.. :(

Tak sobie myślę, że muszę spróbować na innym komputerze, to przynajmniej zobaczę czy to wina mojego komputera czy to coś innego.

• Autor: rybka_M Data: 2012-09-24 13:20:45

mnie też czasami bloger przekręcał zdjęcia ... teraz wszystkie posty piszę w edytorze windows i z niego wstawiam na bloga ...  w edytorze możesz obrócić fotkę, jesli doda się odwrócona

Przejdź do pełnej wersji serwisu