Hej! Ja boczniaki ostatnio jadłam na weselu i tak mi posmakowały, że poszłam do pań w kuchni i zapytałam o przepis. Panie mi powiedziały, że do rozmącanego jajka dodały ostrej musztardy, pieprzu, kucharka i dały tam boczniaki. W lodówce spoczywały jakieś 3-4 godzinki. Potem te boczniaki obtaczały w pokruszonych płatkach kukurydzianych- takich zwykłych. No i na patelnie! Smażyć z obu stron na rumiano! Dla mnie to było super danie, spróbuj, może i Tobie posmakuje. Ja sama robię tak jak zwykłe schabowe. Jeśli chodzi o przyprawy, to daję pieprz, kucharek i troszkę majeranku.Pozdrawiam
Nic dodać, nic ująć. Proponuję delikatnie rozbić tłuczkiem do kotletów każdy kapelusz boczniaka w okolicy "ogonka" ponieważ w tym miejscu jest najgrubszy i najtwardszy. Jeśli kapelusze są duże można podzielić n pół i wtedy łatwiej się smarzy gdyż nie odstaje od patelni.
Brawoooo Aniu za kreatywność ... Ja też potrafię z '' kuchnią '' nawiązać kontakt jesli coś mnie urzeknie na talerzu . Zamiast pózniej na forum '' Pomóżcie smakowło to tak i wygladało jak . '' Piąteczka
Tak już mam, że jeśli coś mi posmakuje, to próbuję dowiedzieć się jak to było zrobione. A jeśli chodzi o wesela, to jak do pań kucharek pójdzie się z pochwałą- to kobitki też się cieszą, że ich praca jest doceniona, nie? Zawsze od takich pań można się czegoś dowiedzieć! Pozdrawiam
heloł;))
powiedzcie mi...jak przygotowac boczniaki w panierce?? jake je przyprawic? maja byc w formie kotletow
Niczego ciekawego TUTAJ nie znalazłaś ?
no nie to o co mi chodzi....jest np przepis jak zrobic boczniaki w panierce a nic tam nie ma o przyprawach :/
Przyprawiam tak samo jak schabowe. Dobra jest też panierka z dodatkiem posiekanych orzechów.
Hej! Ja boczniaki ostatnio jadłam na weselu i tak mi posmakowały, że poszłam do pań w kuchni i zapytałam o przepis. Panie mi powiedziały, że do rozmącanego jajka dodały ostrej musztardy, pieprzu, kucharka i dały tam boczniaki. W lodówce spoczywały jakieś 3-4 godzinki. Potem te boczniaki obtaczały w pokruszonych płatkach kukurydzianych- takich zwykłych. No i na patelnie! Smażyć z obu stron na rumiano! Dla mnie to było super danie, spróbuj, może i Tobie posmakuje. Ja sama robię tak jak zwykłe schabowe. Jeśli chodzi o przyprawy, to daję pieprz, kucharek i troszkę majeranku.Pozdrawiam
Nic dodać, nic ująć. Proponuję delikatnie rozbić tłuczkiem do kotletów każdy kapelusz boczniaka w okolicy "ogonka" ponieważ w tym miejscu jest najgrubszy i najtwardszy. Jeśli kapelusze są duże można podzielić n pół i wtedy łatwiej się smarzy gdyż nie odstaje od patelni.
Brawoooo Aniu za kreatywność ... Ja też potrafię z '' kuchnią '' nawiązać kontakt jesli coś mnie urzeknie na talerzu . Zamiast pózniej na forum '' Pomóżcie smakowło to tak i wygladało jak . '' Piąteczka
Tak już mam, że jeśli coś mi posmakuje, to próbuję dowiedzieć się jak to było zrobione. A jeśli chodzi o wesela, to jak do pań kucharek pójdzie się z pochwałą- to kobitki też się cieszą, że ich praca jest doceniona, nie? Zawsze od takich pań można się czegoś dowiedzieć! Pozdrawiam
i o takie konkrety mi wlasnie chodizlo! dziekuje!:* ;-)
Przepraszam mile panie za proste pytanie ale co to sa te boczniaki????
Grzyby