Forum

Kuchenne porady

Jabłka

  • Autor: megi65 Data: 2012-09-30 09:31:01

    Kochani  !   jesteście skarbnica informacji popartej doświadczeniem . Szukam jabłek , które nie rozpadają się podczas gotowania ,w plasterkach są nadal jędrne .   Wertowałam co prawda strony sadownicze , jednak skorzystam chętnie z Waszych opinii .

    Jak już  o jabłkach mówimy to przy okazji , które jabłko szybko rozgotowuje się i zachowuje taką zwratą masę i nie ma zbyt wiele soku ..

    Może jakis plantor (ka ) z  zagłębia sadowniczego wyrazi swoją  opinię  . Poza tym zachęcam każdego  , kto ma wyrobione zdanie o jabłku .. :)

     

     

  • Autor: dorotaibasia Data: 2012-09-30 10:04:52

    hm...czyżby "DUCH PRZETWORNICY" się jakiś załączył?:) ....ja też chętnie poznam opinie doświadczonych w tym temacie, a póki co korzystałam z tych linków

    http://www.tesco.pl/kulinarni-lowcy-smakow/t/jablka-odmiany

    http://www.smaczny.pl/artykul,najpopularniejsze_odmiany_jablek

  • Autor: megi65 Data: 2012-09-30 10:19:19

    Niezawodna Dobra Rada  .. Dorota zza płota .. :))) . Dziekuję  na te artykuły  nie zwróciłam uwagi ..  Oj tam masówki nie zrobię ale mam na uwadze przepisik  . Bardzo lubie ciasto z jabłkiem takim smaczniutkim zółtym '' mięsiwym '' a  nie papką rozmajdaną w cieście w kolorze ziemistym :))  

  • Autor: mahika Data: 2012-09-30 10:15:21

    które jabłko szybko rozgotowuje się i zachowuje taką zwratą masę i nie ma zbyt wiele soku ..

    Na pewno szara reneta i antonówka ale bardzo dojrzała.

    Z tych jabłuszek przetwory robię ja.

    A jeśli w plasterkach to moze gala?

    Twarde słodkie jabłko. Ale nie próbowałam.

  • Autor: megi65 Data: 2012-09-30 10:21:04

    Mahiko ! dziekuję za podopwiedz .. szarą renete i antonóweczkę znam doskonale . Jednak na starganach tylko odmian , może coś nowego odkryję dzieki Wam .. ::)

  • Autor: mahika Data: 2012-09-30 10:46:33

    Nie ma u Was tych odmian? Może dopiero się pojawią.

    U nas wczoraj pierwszy raz pan przywiózł renetę.

    To najwspanialsze jabłko na swiecie :)

  • Autor: bogdzia Data: 2012-09-30 20:00:24

    Polecam ci także, oprócz antonówki i renety, jabłka odmiany melaroza.

Przejdź do pełnej wersji serwisu