Kochani ! jesteście skarbnica informacji popartej doświadczeniem . Szukam jabłek , które nie rozpadają się podczas gotowania ,w plasterkach są nadal jędrne . Wertowałam co prawda strony sadownicze , jednak skorzystam chętnie z Waszych opinii .
Jak już o jabłkach mówimy to przy okazji , które jabłko szybko rozgotowuje się i zachowuje taką zwratą masę i nie ma zbyt wiele soku ..
Może jakis plantor (ka ) z zagłębia sadowniczego wyrazi swoją opinię . Poza tym zachęcam każdego , kto ma wyrobione zdanie o jabłku .. :)
hm...czyżby "DUCH PRZETWORNICY" się jakiś załączył?:) ....ja też chętnie poznam opinie doświadczonych w tym temacie, a póki co korzystałam z tych linków
Niezawodna Dobra Rada .. Dorota zza płota .. :))) . Dziekuję na te artykuły nie zwróciłam uwagi .. Oj tam masówki nie zrobię ale mam na uwadze przepisik . Bardzo lubie ciasto z jabłkiem takim smaczniutkim zółtym '' mięsiwym '' a nie papką rozmajdaną w cieście w kolorze ziemistym :))
Mahiko ! dziekuję za podopwiedz .. szarą renete i antonóweczkę znam doskonale . Jednak na starganach tylko odmian , może coś nowego odkryję dzieki Wam .. ::)
Kochani ! jesteście skarbnica informacji popartej doświadczeniem . Szukam jabłek , które nie rozpadają się podczas gotowania ,w plasterkach są nadal jędrne . Wertowałam co prawda strony sadownicze , jednak skorzystam chętnie z Waszych opinii .
Jak już o jabłkach mówimy to przy okazji , które jabłko szybko rozgotowuje się i zachowuje taką zwratą masę i nie ma zbyt wiele soku ..
Może jakis plantor (ka ) z zagłębia sadowniczego wyrazi swoją opinię . Poza tym zachęcam każdego , kto ma wyrobione zdanie o jabłku .. :)
hm...czyżby "DUCH PRZETWORNICY" się jakiś załączył?:) ....ja też chętnie poznam opinie doświadczonych w tym temacie, a póki co korzystałam z tych linków
http://www.tesco.pl/kulinarni-lowcy-smakow/t/jablka-odmiany
http://www.smaczny.pl/artykul,najpopularniejsze_odmiany_jablek
Niezawodna Dobra Rada .. Dorota zza płota .. :))) . Dziekuję na te artykuły nie zwróciłam uwagi .. Oj tam masówki nie zrobię ale mam na uwadze przepisik . Bardzo lubie ciasto z jabłkiem takim smaczniutkim zółtym '' mięsiwym '' a nie papką rozmajdaną w cieście w kolorze ziemistym :))
które jabłko szybko rozgotowuje się i zachowuje taką zwratą masę i nie ma zbyt wiele soku ..
Na pewno szara reneta i antonówka ale bardzo dojrzała.
Z tych jabłuszek przetwory robię ja.
A jeśli w plasterkach to moze gala?
Twarde słodkie jabłko. Ale nie próbowałam.
Mahiko ! dziekuję za podopwiedz .. szarą renete i antonóweczkę znam doskonale . Jednak na starganach tylko odmian , może coś nowego odkryję dzieki Wam .. ::)
Nie ma u Was tych odmian? Może dopiero się pojawią.
U nas wczoraj pierwszy raz pan przywiózł renetę.
To najwspanialsze jabłko na swiecie :)
Polecam ci także, oprócz antonówki i renety, jabłka odmiany melaroza.