Witaj.Też odgrzewam pierogi na parze lub podsmażam od razu na patelni,w obu przypadkach bez rozmrażania..Jest tylko ta różnica,że zamrażam już ugotowane,nastepnie przelewam trochę tłuszzem i studzę w miarę osobno,aby się nie skleiły.Czas odgrzewania zależy głównie od twardosci i grubosci ciasta.Nie trzymam się go ściśle.Zaglądam po 2-3 minutach i próbuję jednego ieroga.W przypadku parowara nie wiem,czy byłoby Ci wygodie zaglądać.U mnie łatwiej,bo używam do tego garnka do gotowania na parze.Ni ewiem,czy pierogi nie posklejają Ci się.Jka wrzucasz na wrzątek,zaczynają plywać osobno.
Mam do Was kilka pytań co do gotowania pierogów ruskich w parowarze elektrycznym. Może ktoś z Was mi pomoże:
1. Jak długo gotować świeże pierogi ruskie, surowe w parowarze?
2. Jak długo je podgrzewać ugotowane ale zamrożone? Czy Najpierw trzeba je rozmrozić?
Witaj.Też odgrzewam pierogi na parze lub podsmażam od razu na patelni,w obu przypadkach bez rozmrażania..Jest tylko ta różnica,że zamrażam już ugotowane,nastepnie przelewam trochę tłuszzem i studzę w miarę osobno,aby się nie skleiły.Czas odgrzewania zależy głównie od twardosci i grubosci ciasta.Nie trzymam się go ściśle.Zaglądam po 2-3 minutach i próbuję jednego ieroga.W przypadku parowara nie wiem,czy byłoby Ci wygodie zaglądać.U mnie łatwiej,bo używam do tego garnka do gotowania na parze.Ni ewiem,czy pierogi nie posklejają Ci się.Jka wrzucasz na wrzątek,zaczynają plywać osobno.
Dzięki za odpowiedź. Nikt z Was tego nie robił i nie zna odpowiedzi?
Zamrożone pierogi podsmażam na patelni na masełku na małym ogniu. pod przykryciem