Forum

Kuchenne porady

Inox i stal

  • Autor: mamamirelki Data: 2012-10-08 14:46:55

    Witam!

    Dałam się skusić na srebrne/ inox sprzęty i  gadżety w kuchni  i , co było do przewidzenia, już zaczynam żałować. No cóż, ale biel już się opatrzyła i chciałam pójść z duchem czasu...

    Proszę o podpowiedzi - czym myć/konserwować zlew - stal - len, kuchenkę i lodówkę inox.

    Mam płyn dr. Beckmann. Jest świetny, ale ma zasadniczą wadę - jest drogi (22zł).

    Z góry dziękuję.

  • Autor: vikunia Data: 2012-10-08 15:40:04

    Robię mieszankę octu i wody w proporcji 1:3 (1porcja octu, 3 porcje wody) wlewam do spryskiwacza . Po spryskaniu inoxowej powierzni wystarczy wytrzec suchą ściereczką i jest ok. Tnio i szybko:)

  • Autor: Zośka Data: 2012-10-08 16:58:44

    zlew myję kwaskiem cytrynowym co jakiś czas, na lodówkę wystarczy szmatka z mikrofibry na sucho po urzednim umyciu wodą z płynem, kuchenka nie lubi szorstkich zmywaków, ale myję ją ciepłą wodą i wycieram do sucha (film  tłuszczu pozostaje, powoduje, że stal się błyszczy i następne nieoczekiwane chlapnięcia nie przywierają zbyt mocno)

Przejdź do pełnej wersji serwisu