Forum

Kuchenne porady

Jak uratować przesolony pasztet?

  • Autor: Kasicadiablica Data: 2012-10-13 12:09:41

    Upiekłam wczoraj pasztet pieczarkowy, ale dałam za dużo soli, proszę o pomoc co można z nim zrobić.

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2012-10-13 13:07:26

    No teraz to już raczej nic, chyba że pokroić na porcje i go wsadzić do jakiegoś sosu i zagotować.Zawsze ta sól się trochę wygotuje w tym sosie, tylko już sosu nie sól, doprawisz póżniej.

    Możesz taki pasztet podać z ryżem lub kaszą, do tego surówkę i masz obiad.

  • Autor: asieksza Data: 2012-10-13 20:44:11

    Moja teściowa zawsze dużo soli. Jej pasztecik po zamrożeniu i odmrożeniu jest ok ale to raczej pasztet mięsny.

  • Autor: Kasicadiablica Data: 2012-10-14 10:42:49

    Dziekuje za podpowiedz, w takim razie pokombinuje:)

  • Autor: jolka60 Data: 2012-10-14 12:07:24

    Kasiu,może upiecz z części paszteciki w cieście?

  • Autor: f-K Data: 2012-10-14 22:05:22

    Nadziac nim pierogi lub krokiety.

Przejdź do pełnej wersji serwisu