Dziewczyny ratujcie, ugotowałam (30 minut) grzyby do marynaty i zapomniałam posolić wodę. Co teraz z marynatą ile soli do marynaty? Bardzo proszę o pomoc.
Ja bym jeszcze raz je podgotowała z 15 minut w dobrze słonej wodzie. A zalewę robię taką: 2 szklanki wody, 1 szkl octu, 1 łyżka cukru, 1 łyżeczka soli, liście laurowe, ziele angielskie. Powinny być ok.
Ja bym wsypała sól do zalewy w takiej ilości jaka miała być dodana do gotowania grzybów lub posoliła grzyby w misce i po wymieszaniu poczekać trochę aż sól się rozpuści .
Dziewczyny ratujcie, ugotowałam (30 minut) grzyby do marynaty i zapomniałam posolić wodę. Co teraz z marynatą ile soli do marynaty? Bardzo proszę o pomoc.
MW
Ja bym jeszcze raz je podgotowała z 15 minut w dobrze słonej wodzie. A zalewę robię taką: 2 szklanki wody, 1 szkl octu, 1 łyżka cukru, 1 łyżeczka soli, liście laurowe, ziele angielskie. Powinny być ok.
Ja bym wsypała sól do zalewy w takiej ilości jaka miała być dodana do gotowania grzybów lub posoliła grzyby w misce i po wymieszaniu poczekać trochę aż sól się rozpuści .
Dziekuję za pomoc :)
Nigdy nie solę grzybów gotując je...dopiero do marynaty octowej dodaję sól, tyle ile w przepisie...
Ja robie dokładnie tak samo- nie solę grzybów podczas gotowania
ja zawsze gotuję grzyby bez soli i zalewam słona zalewą 1 szkl octu 4 szkl wody 2 łyżki soli 3 łyżki cukru