Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Potrzebuję pomocy-Helfe

• Autor: mamalenki Data: 2012-10-22 14:35:39

Kochani,potrzebuję pomocy.Czy ktoś z Was miał do czynienia z firmą uzyskującą odszkodowania po wypadkach Helfe?Mój mąż miał we wtorek stłuczkę(nie z jego winy),na skutek wypadku samochód ,którym jechał mój mąż prawdopodobnie pójdzie do kasacji(auto firmowe).On sam nie odniósł poważniejszych obrażeń,po TK w szpitalu wrócił do domu.

Dzisiaj pojawiła się pani z firmy odszkodowawczej i zaproponowała nam swoje usługi.Powiedziała że jest w stanie uzyskać dodatkowe odszkodowanie z tzw.OC samochodu sprawcy,w zamiam za 20% kwoty.Szukałam w necie opinii o tej firmie i nic.Czy ktoś z Was miał do czynienia z tego rodzaju firmą ,jak układała się współpraca,czy warto?

Mam jeszcze problem ze zrozumieniem umowy,czy ktoś pomoże mi to zrozumieć bo to chyba jest tak napisane ,że bez studiów prawniczych to chyba tego nie rozgryzę,pomóżcie!!!

• Autor: Rzymianka Data: 2012-10-22 14:54:59

Ciekawe, skąd ta pani miała Wasz adres ? Nie podoba mi się, jak ktoś nie proszony oferuje swoje usługi. Jeżeli wypadek nie był z winy męża, samochód służbowy /napewno ubezpieczony/, mężowi nic się nie stało, to nie bardzo rozumiem o co chodzi. Chyba ktoś chce Was naciągnąć na kasę. Jeżeli samochód jest służbowy, to firma dochodzi swoich praw, a nie użytkownik.

• Autor: mamalenki Data: 2012-10-22 15:11:07

Też się nad tym zastanawiam,jak zapytałam skąd ma adres to powiedziała że syn jej dał(jej syn),którego mąż nie zna.Prawdopodobnie ma znajomości na policji albo w szpitalu.

Jeżeli chodzi o ubezpieczenie,to ma to być ściągnięte z firmy ubezpieczeniowej w której osoba ,która spowodowała wypadek ma ubezpieczone swoje auto.

Sprawę ubezpieczenia samochodu firmowego załatwiają prawnicy z zakładu pracy męża,a to odszkodowanie ma być dla mojego męża za straty i zwrot kosztów leczenia i takie tam...

• Autor: aggusia35 Data: 2012-10-22 15:45:44

zainteresowała bym sie dokładnie skąd ma te dane :) jesli od syna to jak nazywa sie syn i skąd wie o wypadku męża

• Autor: aggusia35 Data: 2012-10-22 15:44:21

Przede wszystkim mnie zanipokoił by fakt skąd taka Pani ma Wasze dane ? Do jeśli Wy jej ich nie daliście to uzyskała je w nielegalny sposób a z pszustami i złodzijami nie radzę robić interesów.

• Autor: Paola_r Data: 2012-10-22 15:58:12

Firma co prawda inna, ale mechanizm działania może się okazać identyczny:

Jak zarobić na ofiarach wypadków

Jak zarobić na ofiarach wypadków - kontynuacja

Czytając tekst zwróć uwagę na źródła informacji o ofiarach i poszkodowanych w wypadkach.

• Autor: caroline1983 Data: 2012-10-24 17:26:26

Jest możliwość uzyskania takiego odszkodowania, ale jeśli męzowi nic sie niestało (poza kilkoma siniakami) to suma będzie tak śmieszna że koszty moga przewyższyć odszkodowanie. W Twoim wypadku ubezpieczyciel sprawcy może tez nie wypłacic nic bo mężowi nic sie nie stało. 

To o czym piszesz to tzw. odszkodowanie z powództwa cywilnego - za uszczerbek na zdrowiu, zniszczone mienie (inne niz auto), stres (np. wystąpienie depresji po jakims zdarzeniu), koszty leczenia itp.
    Żeby czegokolwiek móc dochodzić to trzeba mieć protokół z policji że nie było sie winnym oraz posiadac dokumentacje lekarska w zwiazku z leczeniem po wypadku.

Wystąpic o takie odszkodowanie mozna nawet samemu, nie jest potrzebny żaden posrednik (o ile ktos wie jak sie do tego zabrać). Bardzo może przydac się za to pomoc prawnika - pomoze napisać pisma i pomoze gdyby doszło do sprawy w sadzie. 

Przejdź do pełnej wersji serwisu