Znalazłam sobie ciekawe zajęcie na długie zimowe wieczory.Mały nakład pracy,nieduże koszty a efekt jak widać.Będą śliczne bombki na choinkę,prawda?Pozdrawiam.
Boże, jakie cudeńka ! To idelane zajęcie dla mnie na zimowe wieczory (nie cierpię robic na drutach , czy szydełku). Chyba sie zakochałam w tym Mikołaju i króliczkach?
Powiedz prosze jak nazywa sie ta technika i gdzie moge znaleźc jakieś materiały na ten temat ?
Boże, jakie cudeńka ! To idelane zajęcie dla mnie na zimowe wieczory (nie cierpię robic na drutach , czy szydełku). Chyba sie zakochałam w tym Mikołaju i króliczkach? Powiedz prosze jak nazywa sie ta technika i gdzie moge znaleźc jakieś materiały na ten temat ?
Rzadko zdarza mi się dołączać swój komentarz, choć przeglądam forum bardzo często. Sztuka gotowania i pieczenia to dla mnie wyższa szkoła jazdy, ale te bajeczne ozdoby - to po prostu mistrzostwo świata! Nawet origami wydaje się takie proste. Jestem pełna uznania dla cierpliwości. Kwiatki -kule i Mikołaj są cudne. Ciekawa jestem, jak długo robi się taką kwiatową kulę?
Zaintrygowało mnie to do tego stopnia, że obejrzałam w sieci - na tam to po prostu zawrót głowy! Magiczne cuda. Ciekawa jestem z jakiego papieru to się robi i czy nie trzeba tych cudeniek kleić.
Zaintrygowało mnie to do tego stopnia, że obejrzałam w sieci - na tam to po prostu zawrót głowy! Magiczne cuda. Ciekawa jestem z jakiego papieru to się robi i czy nie trzeba tych cudeniek kleić.
papier kupuje na allegro,wpisz sobie
papier biurowy kolorowy xero 80g A4
jeśli chodzi o klejenie to nie trzeba tego sklejać
Uprzedziłas moje pytanie.Własnie miałam zapytac, czy kolorowy papier ksero sie do tego nadaje i mam odpowiedź. Muszę najpierw taki papier sobie zakupi, a potem do dzieła.
Córka mojej koleżanki robi z karteczek biurowych. Kupuje gotowe Kwadraciki i zwija w czasie jazdy autobusem na uczelnię. Jak robi takie duże kule kwiatowe to skleja klejem biurowym.
Córka mojej koleżanki robi z karteczek biurowych. Kupuje gotowe Kwadraciki i zwija w czasie jazdy autobusem na uczelnię. Jak robi takie duże kule kwiatowe to skleja klejem biurowym.
kule kwiatowe to metoda kusudama i dla tego koleżanka to skleja,w origami modułowym się nie skleja
Znalazłam sobie ciekawe zajęcie na długie zimowe wieczory.Mały nakład pracy,nieduże koszty a efekt jak widać.Będą śliczne bombki na choinkę,prawda?Pozdrawiam.
robiłam takie w środek kwiatków wklej koralik będzie ładniej wyglądać i zakryje łązenia kwiatka.
przesliczne
Bardzo ładne ,z tego można zrobić również kwiatuszki do wazonu,ja też się tym zajmuję i jeszcze origami polecam z tego to dopiero cudeńka można zrobić
A to dzieła moje i mojego męża,ja składam papierki a mój małżonek robi resztę
Ooo :) nie wiem, które najładniejsze, wszystkie śliczne są :) takie żywe kolory - a ja tylko w decoupage siedzę i ostatnio zegar zrobiłam
Wy to jednak potraficie człowieka zaskoczyć.
śliczne są:) moja mama tez takie robi:)
Boże, jakie cudeńka ! To idelane zajęcie dla mnie na zimowe wieczory (nie cierpię robic na drutach , czy szydełku). Chyba sie zakochałam w tym Mikołaju i króliczkach?
Powiedz prosze jak nazywa sie ta technika i gdzie moge znaleźc jakieś materiały na ten temat ?
Boże, jakie cudeńka ! To idelane zajęcie dla mnie na zimowe wieczory (nie
cierpię robic na drutach , czy szydełku). Chyba sie zakochałam w tym
Mikołaju i króliczkach? Powiedz prosze jak nazywa sie ta technika i
gdzie moge znaleźc jakieś materiały na ten temat ?
Technika nazywa się origami modułowe podaję kilka linków ze wzorami,pooglądaj sobie i do dziełahttp://translate.google.com/translate?hl=pl&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.pl&sl=ru&tl=pl&u=http://stranamasterov.ru/taxonomy/term/15
http://origamimdw.blog.onet.pl/
http://www.youtube.com/watch?v=vk-z_Nn9Y9I
Rzadko zdarza mi się dołączać swój komentarz, choć przeglądam forum bardzo często. Sztuka gotowania i pieczenia to dla mnie wyższa szkoła jazdy, ale te bajeczne ozdoby - to po prostu mistrzostwo świata! Nawet origami wydaje się takie proste. Jestem pełna uznania dla cierpliwości. Kwiatki -kule i Mikołaj są cudne. Ciekawa jestem, jak długo robi się taką kwiatową kulę?
Zaintrygowało mnie to do tego stopnia, że obejrzałam w sieci - na tam
to po prostu zawrót głowy! Magiczne cuda. Ciekawa jestem z jakiego
papieru to się robi i czy nie trzeba tych cudeniek kleić.
papier kupuje na allegro,wpisz sobie
papier biurowy kolorowy xero 80g A4
jeśli chodzi o klejenie to nie trzeba tego sklejać
Uprzedziłas moje pytanie.Własnie miałam zapytac, czy kolorowy papier ksero sie do tego nadaje i mam odpowiedź. Muszę najpierw taki papier sobie zakupi, a potem do dzieła.
Córka mojej koleżanki robi z karteczek biurowych. Kupuje gotowe
kule kwiatowe to metoda kusudama i dla tego koleżanka to skleja,w origami modułowym się nie sklejaKwadraciki i zwija w czasie jazdy autobusem na uczelnię. Jak robi takie duże
kule kwiatowe to skleja klejem biurowym.
Cuda!!!!
Ale śliczne te cudeńka.Zastanawiam się tylko czy łatwo je się robi?
Ale śliczne te cudeńka.Zastanawiam się tylko czy łatwo je się robi?
to zależy dla kogo,dla jednego jest to trudna sztuka a dla innego łatwa,trzeba spróbować i samenu się przekonaćrzuciłam okiem w grafikę...no cuda wprost...ale ja cierpliwosci ni mom...
dostałam niegdyś od córki koleżanki łabędzia i kurczaczka, stoją na honorowym miejscu...
Śliczne,tylko ja chyba bym nie miała cierpliwości do takiego czegoś.
Śliczne,tylko ja chyba bym nie miała cierpliwości do takiego czegoś.
to prawda cierpliwość trzeba mieć szczególnie do składania tych papierkówŚliczne,tylko ja chyba bym nie miała cierpliwości do takiego czegoś. to
zadzam się że to wszystko śliczne wogóle wielkie - łałłłłłłłł ale dla mnie brak cierpliwości i czasu,.....może kiedyś spróbujęprawda cierpliwość trzeba mieć szczególnie do składania tych
papierków
Dziewczyny, ale macie talenty, przepiękne prace;))