U nas też właśnie zaczął padać śnieg - grubaśny i zimniasty - bez rękawiczek i czapki ani rusz (kaptur wiatr dość skutecznie zrywa z głów, o parasolce nawet nie wspomnę :D)
Brrrrrrr..... ale dzieciaki już tak czekają na śnieg, że nie będę narzekać! U nas w sumie dosć ciepło, niby ma być tylko deszcz...sine chmury na horyzoncie i nastrój sprzyjający zapadnięciu w sen zimowy - tylko kawa mnie dzisiaj ratuje... :)
A mi się podoba:) Lubię śnieg dopóki nie zamienia sie w chlapę... Poruszając sie po dużym mieście to co samochody robią z takim pięknym śnieżkiem, okropność!
Zachodnia wielkopolska - Rankiem, po 8 myslalam, ze śnie...zza oknem bialo i wietrznie. brrr i tak do tej pory. Cały dzień pada, topi się zamieniając w chlapę. Temperatura poniżej 0. Nie lubie takiej aury...
w radyju nadawali, że w małopolsce leje jak z cebra...ale małopolska w końcu duuża jest...
melduję, że w stolicy bezlitośnie pada równiutko caluśki dzionek...moje tuje i jałowce przed chwilą jeszcze kłaniały się ziemi...tyle tego jest...a i widok z okna mam piękny na zaśnieżone świerki i sosny sąsiadów...jutro bałwana uturlam....
U mnie dzisiaj jest piekna słoneczna pogoda jest chłodno,ale słonecznie.Syn zmienia mi opony na zimówki, bo rano nie mogłam,a raczej miałam duże kłopoty podjechac pod górkę przy wyjeżdzie na droge.
Tak dziś było na suwalszczyźnie.Spadł pierwszy śnieg.
Wróży to,że za miesiąc przyjdzie do nas prawdziwa zima. Zdjęcie było zrobione około 8 rano,teraz świeci pioękne słoneczko
Cóż powiedzieć ..... byle do wiosny .. :))
Straszne, zmarzłam od samego patrzenia.
Ojej, ale biało. U nas było dzisiaj zaledwie plus 1 st. C. Na ulicach dało się zauważyć pierwsze mocno oszronione samochody.
U nas też właśnie zaczął padać śnieg - grubaśny i zimniasty - bez rękawiczek i czapki ani rusz (kaptur wiatr dość skutecznie zrywa z głów, o parasolce nawet nie wspomnę :D)
Brrrrrrr..... ale dzieciaki już tak czekają na śnieg, że nie będę narzekać! U nas w sumie dosć ciepło, niby ma być tylko deszcz...sine chmury na horyzoncie i nastrój sprzyjający zapadnięciu w sen zimowy - tylko kawa mnie dzisiaj ratuje... :)
A mi się podoba:) Lubię śnieg dopóki nie zamienia sie w chlapę... Poruszając sie po dużym mieście to co samochody robią z takim pięknym śnieżkiem, okropność!
To spróbuj samochodem jezdzic w taka pogode!!! Masakra
U mnie na Warmii tylko przyprószyło leciutko i pierwsze promienie słoneczne pozybły się tego białego puchu.
O kurcze ale bialutko:)) U nas zapowiadają na jutro:)
oj az zimno mi sie zrobilo u nas tez dzis troche posypało
U nas raniutko była lekka mżawka, a teraz świeci słoneczko.!
U nas od rana świeci słonko, ale chłodno. Lubię zimę, za śniegiem jeszcze nie tęsknie.:)
Ja nie lubię zimna więc za zimą mi nie tęskno.Kochani nie śpieszcie się tak do tego śniegu,jeszcze te odśnieżanie wam zbrzydnie.
Popieram:)
A u mnie deszcz - Wielkopolska
w Małopolsce teraz pada
u mnie znacznie więcej już śniegu, sypie od nocy zadnej przerwy.
dzieci sąsiadów na sankach juz sie ciągają :) lubie zime ogólnie :)
:) a ja nie lubie
ja także nie lubię
w Małopolsce teraz pada
Pwyso, w której Małopolsce? Bo w mojej tylko deszcz od wczoraj:)Zachodnia wielkopolska - Rankiem, po 8 myslalam, ze śnie...zza oknem bialo i wietrznie. brrr i tak do tej pory. Cały dzień pada, topi się zamieniając w chlapę. Temperatura poniżej 0. Nie lubie takiej aury...
Na opolszczyźnie też pada ,
W mojej małpolsce wczoraj ok.22 cos tam lało i sypało:)dzisiaj nic..
Nic w sensie śnieg,padał deszcz dzisiaj:)
Chrzanów Makusia
Chrzanów to ja:)
No to melduję , sypie, ciepie od 10 minut:) Beskidy, jak by ktos pytał:))
Hmmmmm ...u mnie też Beskidy ...:):):) ....ale cały czas od wczoraj tylko deszcz ,nawet sporo deszczu i w miarę ciepło :)
Hmmmmm ...u mnie też Beskidy ...:):):) ....ale cały czas od wczoraj tylko
Czyżby sąsiadki?? :)) U nas 0,5 stopnia, więc raczej zimno hihi;))deszcz ,nawet sporo deszczu i w miarę ciepło :)
Zapomniałam dodać .....może powinno być Podbeskidzie :):):):)....po prostu Bielsko-Biała:)
Hahhaha, no tak sąsiadki:))
No ,racja ,wczoraj o tej godzinie w naszym Chrzanowie padało:)a z jakiego osiedla jesteś?
w radyju nadawali, że w małopolsce leje jak z cebra...ale małopolska w końcu duuża jest...
melduję, że w stolicy bezlitośnie pada równiutko caluśki dzionek...moje tuje i jałowce przed chwilą jeszcze kłaniały się ziemi...tyle tego jest...a i widok z okna mam piękny na zaśnieżone świerki i sosny sąsiadów...jutro bałwana uturlam....
a, i tv nie mam, bo mi antenę zasypało....
Lało,lało,ale deszczem....bylismy w Krakowie,nie było zbyt fajnie-mokro i zimno...
Moje dziecko właśnie wybiera się na sanki:) Sandomierz
Dopisano 12-10-28 8:53:52:
Dopisano 12-10-28 8:54:41:
Bałwanek solidny, dzieciak ma frajdę;))
Świetniasty! A ten pióropusz z jesiennych liści na jego główce - no nie mogę :D
Wstawiam moją zimę jesienią;))
cudnie...u mnie cosik w podobie...4x więcej śniegulca jak w Zakopcu!!! szkoda, że górki żadnej nie mam..
cudnie...u mnie cosik w podobie...4x więcej śniegulca jak w Zakopcu!!!
Czarny kotku, u mnie górek aż za nadto, pożyczę Ci jedną:)szkoda, że górki żadnej nie mam..
no właśnie widzę u mnie płasko jak stół...
Bardzo ładne foteczki Makuś , szczególnie jak oglądam w domowych , ciepłych pieleszach .. ::)
Bardzo ładne foteczki Makuś , szczególnie jak oglądam w
Fakt, ja też zdjęcia robiłam przez okno:)domowych , ciepłych pieleszach .. ::)
U mnie nie ma śniegu i się cieszę
Dopisano 12-10-28 21:39:42:
Tzn minimalnie popruszyło i znikłoU mnie dzisiaj jest piekna słoneczna pogoda jest chłodno,ale słonecznie.Syn zmienia mi opony na zimówki, bo rano nie mogłam,a raczej miałam duże kłopoty podjechac pod górkę przy wyjeżdzie na droge.
A oto nasz pierwszy śnieg:)
I Gucio w kubraczku, super :)
Sudety, zasypane. Okolice Jeleniej Góry białe. Wczoraj biała zawierucha, dzisiaj słoneczko rozświetla biały puch.