Forum

Rozmowy wolne i frywolne

klocki konstrukcyjne - co o nich sądzicie

• Autor: Monika09 Data: 2012-10-28 18:02:13

Witam serdecznie,

zainteresowały nie klocki konstrukcyjne firmy EITECH. Myślę o zakupie takich dla chłopczyka 10-letniego. Wydają się być ciekawą i rozwijającą formą zabawy.

Czy macie takie klocki? Co o nich sądzicie?

Jakie sklepy internetowe polecacie, jeśli chodzi o zabawki dla dzieci? Myślę o sklepach oferujących zabawki rozwijające w przystępnej cenie.

• Autor: grazka35 Data: 2012-10-28 18:51:26

Mój syn mówi że to strasznie wciągajace. Jeśli chłopak lubi konstruowanie ,śrubki i itp. zabawy to będzie zadowolony.  

• Autor: dagusia_29 Data: 2012-10-28 18:56:18

A czy polecacie takie klocki na przykład dla 5 latka, który lubi śrubki - oczywiście do zabawy z tatą???

• Autor: grazka35 Data: 2012-10-28 19:11:12

No chyba że tata naprawdę bedzie pilnował synka, bo jednak te części są dosyć drobne. Chyba, że mały jest wyjątkowo rezolutny i  nie połknie ,czy nie włoży do ucha,nosa...itp

• Autor: dagusia_29 Data: 2012-10-29 08:34:26

rozumiem. Chyba na razie odpuszczę ale bawi się klockami lego, które są jednak dość małe i nie połyka co prawda gryzie ale nic poza tym. Oglądałam i widziałam żę są zestawy od 8 lat ale też i od 6 stąd moje pytanie.

• Autor: trylobicik Data: 2012-10-29 09:16:35

Myślę, że te dla sześciolatka możesz spokojnie kupić. Jeśli będzie się bawił pod pewną kontrolą i wytłumaczysz mu, dlaczego nie należy śrubek brać do buzi, to nie będzie problemu. Moja trójka chłopaków od małego  pomagała dziadkowi i tacie w rozmaitych pracach remontowych czy naprawie samochodu. Nie było problemu z połykaniem czegokolwiek. W kuchni też noże dostali wcześnie. A nawet jak się zdarzy, że połknie małą śrubkę, to ją po prostu wydali. To tak jak pestka z czereśni.

Przejdź do pełnej wersji serwisu