Witam, zapewne większośc z was miała do czynienia z rogalikami 7days, zastanawia mnie czy jest to jakiś rodzaj ciasta francuskiego, ale nie jest ono tak kruche może ma ktoś jakiś pomysł na wykonanie takich dużych rogalików? Druga sprawa to kwestia nadzienia czyli jakiegoś rodzaju kremu kakaowego, jak wykonać taki krem aby był na tyle płynny i łatwo się go aplikowało szprycą np. do pączka.
Chłopie Młody i Kreatywny ... nie idz ta drogą .. ::)) Nie naśladuj fast - foodowego rogala w sreberku z wybitą datą ważnosci ....... ))) Nie bedę wypowiadać się o tym '' cudzie cukierniczym '' . Zerknij na moje sugestie , może dokładnie to '' sewendejsik '' nie będzie ..ale Twój Damianowy . Farsz zrób według swojego gustu : nutella , kostka gorzkiej czeklady , rodzynki w czekoladzie ...
Nooo, też mnie kręcą te rogaliki, ale doszłam do wniosku, ze ze względu na ilosć zawartych tam sztucznych zagęstników, utwardzaczy itepe trudno będzie w domu taki efekt osiągnąć...
Kupujesz ciasto francuskie, rozłozysz płat,wykroisz koło duże, potem podzielisz na poł, drugie poł, na krzyż, wyjdzie 4 cz, na kadą kładziesz po 2,3 kostki czekolady, zawijasz od szerszej czesci, do wąskiej, i pieczesz:)
Kupujesz ciasto francuskie, rozłozysz płat,wykroisz koło duże, potem podzielisz na poł, drugie poł, na krzyż, wyjdzie 4 cz, na każdą kładziesz po 2,3 kostki czekolady, zawijasz od szerszej czesci, do wąskiej, i pieczesz:)
Witam, zapewne większośc z was miała do czynienia z rogalikami 7days, zastanawia mnie czy jest to jakiś rodzaj ciasta francuskiego, ale nie jest ono tak kruche może ma ktoś jakiś pomysł na wykonanie takich dużych rogalików? Druga sprawa to kwestia nadzienia czyli jakiegoś rodzaju kremu kakaowego, jak wykonać taki krem aby był na tyle płynny i łatwo się go aplikowało szprycą np. do pączka.
No to może chociaż ktoś wie jak zrobić dużego rogalika z ciasta francuskiego?
może tu zerknij...http://www.domowe-wypieki.pl/przepisy-ciastka-francuskie-i-polfrancuskie/147-przepis-na-croissants
Chłopie Młody i Kreatywny ... nie idz ta drogą .. ::)) Nie naśladuj fast - foodowego rogala w sreberku z wybitą datą ważnosci ....... ))) Nie bedę wypowiadać się o tym '' cudzie cukierniczym '' . Zerknij na moje sugestie , może dokładnie to '' sewendejsik '' nie będzie ..ale Twój Damianowy . Farsz zrób według swojego gustu : nutella , kostka gorzkiej czeklady , rodzynki w czekoladzie ...
http://wielkiezarcie.com/recipe11187.html
http://wielkiezarcie.com/recipe16034.html
Powodzenia )))
święte słowa .... amen
Nooo, też mnie kręcą te rogaliki, ale doszłam do wniosku, ze ze względu na ilosć zawartych tam sztucznych zagęstników, utwardzaczy itepe trudno będzie w domu taki efekt osiągnąć...
jesli twoja kuchnia nie przypomina laboratorium chemicznego to zapomnij o uzyskaniu takiego samego smaku i faktury
posluchaj rad uzytkownikow ktorzy wypowiadali sie wczesniej
Kupujesz ciasto francuskie, rozłozysz płat,wykroisz koło duże, potem podzielisz na poł, drugie poł, na krzyż, wyjdzie 4 cz, na kadą kładziesz po 2,3 kostki czekolady, zawijasz od szerszej czesci, do wąskiej, i pieczesz:)
Kupujesz ciasto francuskie, rozłozysz płat,wykroisz koło duże, potem podzielisz na poł, drugie poł, na krzyż, wyjdzie 4 cz, na każdą kładziesz po 2,3 kostki czekolady, zawijasz od szerszej czesci, do wąskiej, i pieczesz:)
Nie musisz wycinać koła, możesz podzielić ciasto w taki sposób: