Hmmm. Miałam okazję jeść rekina wędzonrgo nad morzem i bardzo mi smakował. Smażonego też jadłam w Pobierowie razem z suróweczką i był pyszny. Pytałam panią jak smaży tą rybkę i dowiedziałam się, że klasycznie. Trochę soli, ( pani obsypała sopro pieprzem cytrynowym) obtoczony w mące i na patelnię. Radzę kupić troszkę , usmażyć i spróbować czy dzieciom będzie smakowało. Potem przecież można dokupić. Pozdrawiam i życzę smacznego!!!
Filety z rekina, albo tez z tunczyka skrapiam cytryna, posypuje sola i pieprze (mozna troche rozmarynu), opruszam maka i na patelnie. Do grila mozna troche zostawic, zeby polezal w przyprawych i odrobinie oleju. Pozdrawiam i smacznego zycze.
Wypatrzyłem ostatnio w sklepie na osiedlu mrożone filety z rekina (stek z rekina).
Wczoraj podczas rozmowy z dziećmi o jakimś bajkowym rekinie :) dowiedziały się,
że można go kupić i zjeść :) no i tatusiu kup tego rekina bo chcemy spróbować :)
Ryby lubią więc nie chciałbym ich do nich zrazić.
Czy miał ktoś z Was przyjemność przygotowania jakiegoś dania z tej ryby?
Czy wymaga ona jakiegoś specjalnego przygotowania?
Pozdrawiam :)
http://wielkiezarcie.com/recipe19085.html, na WŻ tylko taki znalazłam
Też znalazłem :)
Ale może jakieś pomysły, sugestie, porady, własne doświadczenia itp.
Jadłam w tym roku w Sarbinowie pyszny wędzony filet z rekina.... mniamniuśne białe mięsko.
Na mrożone filety niestety jeszcze nie trafiłam
Hmmm. Miałam okazję jeść rekina wędzonrgo nad morzem i bardzo mi smakował. Smażonego też jadłam w Pobierowie razem z suróweczką i był pyszny. Pytałam panią jak smaży tą rybkę i dowiedziałam się, że klasycznie. Trochę soli, ( pani obsypała sopro pieprzem cytrynowym) obtoczony w mące i na patelnię. Radzę kupić troszkę , usmażyć i spróbować czy dzieciom będzie smakowało. Potem przecież można dokupić. Pozdrawiam i życzę smacznego!!!
Kupiłem. 75dkg = 12 PLN
Teraz będę myślał co dalej :)
Filety z rekina, albo tez z tunczyka skrapiam cytryna, posypuje sola i pieprze (mozna troche rozmarynu), opruszam maka i na patelnie. Do grila mozna troche zostawic, zeby polezal w przyprawych i odrobinie oleju. Pozdrawiam i smacznego zycze.
Ale tanio!!!!! Ja jadłam w smażalni nad morzem bylo pyszne ale robić nie umiem
Też się zaszokowałem że "taka ryba" w cenie płoci czy leszcza :)
Według mnie cena jest taka, bo smak nie specjalny :/. Ale to moja opinia tylko. Też kupiłam kiedyć takie same filety i smak mnie nie zachwycił.
Bo może z nimi to tak jak z pangą - jak nie przyprawisz, to nie smakuje, bo samo smaku nie ma. Ale to tylko taka zgadywanka, bo nie próbowałam :)
Ale przecież płotka to smaczna rybka, a tania :)
Ja najlepiej flądrę lubię,a rekina za samą nazwę nie spróbuję,podobnie jak węgorza,za wygląd:)
Fląderkę też uwielbiam!!!