O, nie wiedziałam, że jest pod ochroną. W sumie to lepiej, że można kupić, bo w mchu jest zawsze pelno robalków... wziąć takie coś do domu... jak się rozlezie po kątach.... brrrr.
Shiraja jestes wielka ona są prześliczne moje dzieci czeka w szkole kiermasz świąteczny może spróbuję ....ale czy sobie poradzę.Pozdrowionka dla Ciebie.
mech jest nasz krajowy suszony. można kupić w hurtowniach florystycznych lub na allegro. Co do zagotowania kleju to chodzi o to że jak zostawisz pistolet z klejem podłączony na dłużej to klej bardzo się nagrzewa aż widać 'bulki' . w zetknięciu ze styropianem, wiadomo, że styropian sie trochę stopi. Trzeba uważać po prostu :). Chociaż ja nie raz poparzyłam sobie paluchy :P
Nowe dzieła są przepiękne! Ja wianków pozazdrościłam i też swoje zrobiłam - wieczorem wstawię zdjęcia :)
A tymczasem mam pytanie, na jaki klej mocujesz mech na styropianowe stelaże? Zastanawiałam się wczoraj, czym przykleić sizal do stożka, żeby powstała choineczka - nie podejrzewam, że po prostu się nim styropian owija.
... robicie? U mnie praca wre:) . Kocham szyszki,mech itp Takie oto mi wyszły:
Dopisano 12-11-19 14:25:27:
moja fascynacja mchem nie kończy się na wiankach :) Powstają jeszcze kule, choinki i rożki obfitości:
Dopisano 12-11-19 14:26:22:
Dopisano 12-11-19 14:27:39:
Nie robicie, bo takich ładnych jak Twoje nie umiecie :( Ale przynajmniej mogę się pozachwycać, patrząc na fotki :)
otam ojtam :) za zachwyty dziękuję :)
śliczne :)
...bym robiła gdyby ktoś mnie nauczył:) a jaka byłabym wdzięczna za fotoinstruktaż....;) ...bo ja całkiem pojętna jestem:)
Ja też proszę!
Nie robimy, bo nie umiemy..." pisze podobnie jak Wkn. Ja tylko wzdycham oglądając takie cuda w sklepie... Piękności!!! Kocham takie prawdziwe cudeńka.
bieżemy wianuszek ze styropianu. klejem na gorąco przyklejamy szyszki, potem mech i pozostałe dekoracje - ot cała tajemnica :)
wianki - prześliczne
Cudne... !!! Ach, ach i achhhhh...
A jak taki mech zdobyć? Można taki z lasu samemu przystosować do wyrobu wianka?mech podobnoż jest pod ochroną nie wiem dokładnie. Ja kupuję w hurtowni florystycznej grandeco.
O, nie wiedziałam, że jest pod ochroną. W sumie to lepiej, że można kupić, bo w mchu jest zawsze pelno robalków... wziąć takie coś do domu... jak się rozlezie po kątach.... brrrr.
wianki przepiękne,uwielbiam wszelkiego rodzaju wieńce i wianki
Śliczne.!!!
śliczne ja w ubiegłym roku robiłam choinki z szyszek i orzechów
ale cuda!!!!! zrób mi takie na świeta please!!!!!!!!!!!!!!!
kochana wianuszki są jeszcze dostepne (oprócz tego na trzecim zdjęciu) :)
Piękne!!!! PODZIWIAM!!!! i gratuluję!!!!!
oryginalna nie będę...śliczne...cudne...talentu zazdraszczam
to moje dzieła
Nie wiedziałabym które wybrać - wszystkie piękne!
urzekające i takie klimatyczne :)
Piękne są, ile taki wianuszek kosztuje ?
gabi wysłałam Ci wiadomość na skrzynkę na wż. bo tutaj nie wiem czy można
Shiraja jestes wielka ona są prześliczne moje dzieci czeka w szkole kiermasz świąteczny może spróbuję ....ale czy sobie poradzę.Pozdrowionka dla Ciebie.
oj na pewno sobie poradzisz, nie bój sie spróbować. :) Dziękuję za przemiłe słowa :)
Żeby zrodić takie cuda , trzeba mieć talent plastyczny, a u mnie niestety go brak:( Chociaż mogę popodziwiać i pozazdrościć :)
PIĘKNE :) Jak takie zrobić? Te szyszki to jakoś klieisz, przybijasz, drutujesz?? ;)
Chyba na glue guna da się przykleić, choć mam pewne wątpliwości, czy od gorącego kleju nie rozpuści się styropian.
Dokładnie jak WKN pisze. Przyklejam na klej z pistoletu. Trzeba tylko uważać aby kleju nie 'zagotować', bo wtedy rzeczywiście styropian się topi :)
Shiraja podziel się jeszcze z nami wiadomością jaki mech wybrałaś do wianuszków?I co to znaczy klej zagotować?
mech jest nasz krajowy suszony. można kupić w hurtowniach florystycznych lub na allegro. Co do zagotowania kleju to chodzi o to że jak zostawisz pistolet z klejem podłączony na dłużej to klej bardzo się nagrzewa aż widać 'bulki' . w zetknięciu ze styropianem, wiadomo, że styropian sie trochę stopi. Trzeba uważać po prostu :). Chociaż ja nie raz poparzyłam sobie paluchy :P
I ja zaczęłam już swoje świąteczne prace:-)
świetne oby dwa. Dodatki bardzo mi się podobają :)
rewelacyjny pomysł na choinki z mchu piękne są
Wianków nie robię za to kocham podziwiać Twoje dzieła :-))))
Uwielbiam plastry pomarańczy na takich dekoracjach
Nowe dzieła są przepiękne! Ja wianków pozazdrościłam i też swoje zrobiłam - wieczorem wstawię zdjęcia :)
A tymczasem mam pytanie, na jaki klej mocujesz mech na styropianowe stelaże? Zastanawiałam się wczoraj, czym przykleić sizal do stożka, żeby powstała choineczka - nie podejrzewam, że po prostu się nim styropian owija.
Wkn - wszystko idziena klej na gorąco, . Pilnuję tylko, żeby nie był za mocno rozgrzany :)
Dziękuję za miłe słowa
Przepiękne, uwielbiam naturalne materiały. I nie dziwię, się, że pierwszy wyszedł trzeci
dziękuję za miłe słowa :)
Piękne cudeńka aż człowiekowi głupio że ma te przysłowiowe dwie lewe ręce