Zawsze robię ciasto z jednego przepisu (wg zosi-k) i nigdy nie miałam problemu gdy używałam mąki Szymanowskiej albo Wrocławskiej. Z Lubelli "pierogowej" ciasto wyszło jakieś szare i trudne do wyrobienia (prawie kamień) - po parokrotnym dodaniu wody udało się zrobić pierogi, ale gdy mam się tak za każdym razem męczyć, to wolę używać sprawdzone przez siebie mąki. Może trafiłam na wybrakowaną serię skoro innym wychodzi.
Ja uzywam Basi do pieczenia, dla mnie najlepsza:) a do pierogów tylko mąke krupczatkę, ładnych paręnaście lat temu taki przepis dostałam i nie zmieniłam dotąd na inny
Jaką mąkę polecacie na pierogi ?
do wszystkiego używam typ 450 na pierogi też, uważam że jest najlepsza, no oczywiście oprócz chlebów
Sorry , wykasowałam odpowiedź, bo nie tutaj się podpięłam:)
...podczepię się pod ten wątek...jakie pierogi najlepiej mrozić? surowe czy podgotowane?
ja zasze mrożę gotowane
Najlepsza mąka do wszystkiego to Szymanowska:) polecam.
Najlepsza mąka do wszystkiego to Szymanowska:) polecam.
Zgadzam się, Szymanowska mąka jest bardzo dobra ;))
Ona i jeszcze mąka 'Braci Górskich' to moje numery 1 ;))
w których sklepach kupujecie? u mnie nie spotykam mąki szymanowskiej
Swego czasu bywała w Tesco, a ostatnio kupuję w POLO. Lubellę do pierogów kupiłam raz i więcej nie kupię.
Dlaczego więcej nie kupisz? Co było nie tak?
Zawsze robię ciasto z jednego przepisu (wg zosi-k) i nigdy nie miałam problemu gdy używałam mąki Szymanowskiej albo Wrocławskiej. Z Lubelli "pierogowej" ciasto wyszło jakieś szare i trudne do wyrobienia (prawie kamień) - po parokrotnym dodaniu wody udało się zrobić pierogi, ale gdy mam się tak za każdym razem męczyć, to wolę używać sprawdzone przez siebie mąki. Może trafiłam na wybrakowaną serię skoro innym wychodzi.
Dziękuję za odpowiedź.
gdzie kupuję? zależy...
w Topazie , Delikatesach Centrum , Tesco . zalezy gdzie jestem :D
ja uzywam lubelli przeznaczonej do pierogow a dzisiaj robilam z Basi tez przeznaczonej na pierogi i jestem bardzo zadowolona
czy na tych przeznaczonych do pierogach pisze jaki to typ dodatkowo?
tak sprawdzalam to jest typ 500 na basi a na lubelli niewiem bo akurat niemam jej w domu
Ja uzywam Basi do pieczenia, dla mnie najlepsza:) a do pierogów tylko mąke krupczatkę, ładnych paręnaście lat temu taki przepis dostałam i nie zmieniłam dotąd na inny
Ja kupuję mąkę tortową 450 w Netto jest w miarę tania i bardzo dobra,używam ją do wypieków,pierogów,naleśników,makaronów!!!