Forum

Kuchenne porady

Najlepsza mąka na pierogi

  • Autor: piła Data: 2012-11-18 13:58:56

    Jaką mąkę polecacie na pierogi ?

  • Autor: marzena89gb Data: 2012-11-18 14:03:11

    do wszystkiego używam typ 450 na pierogi też, uważam że jest najlepsza, no oczywiście oprócz chlebów

     

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2012-11-18 15:08:05

    Sorry , wykasowałam odpowiedź, bo nie tutaj się podpięłam:)

  • Autor: dorotaibasia Data: 2012-11-18 14:16:11

    ...podczepię się pod ten wątek...jakie pierogi najlepiej mrozić? surowe czy podgotowane?

  • Autor: marzena89gb Data: 2012-11-18 14:20:47

    ja zasze mrożę gotowane

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2012-11-18 15:09:51

    Najlepsza mąka do wszystkiego to Szymanowska:) polecam.

  • Autor: Fiddle Data: 2012-11-18 19:34:33

    Najlepsza mąka do wszystkiego to Szymanowska:) polecam.

    Zgadzam się, Szymanowska mąka jest bardzo dobra ;)) 

    Ona i jeszcze mąka 'Braci Górskich' to moje numery 1 ;))

  • Autor: Zuzanna248 Data: 2012-11-19 08:50:07

    w których sklepach kupujecie? u mnie nie spotykam mąki szymanowskiej

  • Autor: grazka13 Data: 2012-11-19 17:36:10

    Swego czasu bywała w Tesco, a ostatnio kupuję w POLO. Lubellę do pierogów kupiłam raz i więcej nie kupię.

  • Autor: as Data: 2012-11-19 22:32:05

    Dlaczego więcej nie kupisz? Co było nie tak?

  • Autor: grazka13 Data: 2012-11-20 19:20:03

    Zawsze robię ciasto z jednego przepisu (wg zosi-k) i nigdy nie miałam problemu gdy używałam mąki Szymanowskiej albo Wrocławskiej. Z Lubelli "pierogowej" ciasto wyszło jakieś szare i trudne do wyrobienia (prawie kamień) - po parokrotnym dodaniu wody udało się zrobić pierogi, ale gdy mam się tak za każdym razem męczyć, to wolę używać sprawdzone przez siebie mąki. Może trafiłam na wybrakowaną serię skoro innym wychodzi.

  • Autor: as Data: 2012-11-20 21:57:15

    Dziękuję za odpowiedź.

  • Autor: Fiddle Data: 2012-11-21 16:57:44

    gdzie kupuję? zależy...

    w Topazie , Delikatesach Centrum , Tesco . zalezy gdzie jestem :D

  • Autor: kasia146 Data: 2012-11-18 16:48:08

    ja uzywam lubelli przeznaczonej do pierogow a dzisiaj robilam z Basi tez przeznaczonej na pierogi i jestem bardzo zadowolona

  • Autor: as Data: 2012-11-19 13:17:57

    czy na tych przeznaczonych do pierogach pisze jaki to typ dodatkowo?

  • Autor: kasia146 Data: 2012-11-19 15:31:48

    tak sprawdzalam to jest typ 500 na basi a na lubelli niewiem bo akurat niemam jej w domu

  • Autor: gabigold Data: 2012-11-18 19:11:56

    Ja uzywam Basi do pieczenia, dla mnie najlepsza:) a do pierogów tylko mąke krupczatkę, ładnych paręnaście lat temu taki przepis dostałam i nie zmieniłam dotąd na inny

  • Autor: leszek Data: 2012-11-19 09:30:32

    Ja kupuję mąkę tortową 450 w Netto jest w miarę tania i bardzo dobra,używam ją do wypieków,pierogów,naleśników,makaronów!!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu